Platforma civica Actiunea 2012 organizeaza un miting dedicat unirii la Chisinau

De Redactia 22 Martie 2012, 13:47 Politica


Peste 500 de voluntari ai Platformei civice Acţiunea 2012 vor sărbători duminică pe străzile din Chişinău împlinirea a 94 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Lor li se vor alătura membrii altor organizaţii unioniste de peste Prut, care se solidarizează pentru prima dată în cadrul aceluiaşi eveniment.
            
Sărbătoarea se va desfăşura sub forma unui marş  început la ora 16.00 pe bulevardul Stefan cel Mare, urmat de un concert la care participă trupe locale. În faţa ambasadei României, manifestanţii vor jura simbolic credinţă patriei lor şi vor cere unirea în cel mai scurt timp a celor două state. Partidul Comunistilor a cerut anularea autorizatiei emise de primăria Chisinăului, considerând actiunile ca fiind “o provocare murdară a unioniştilor, menită să distrugă stabilitatea social-politică din ţară şi statalitatea moldovenească”.
   
La manifestatie vor participa si cetăteni din România, în acest sens fiind organizate autocare din Iasi si Bucuresti. De asemenea, în mai multe orase din România vor avea loc evenimente pentru marcarea zilei de 27 martie.

Pe 27 martie 1918, Sfatul Ţării a decis, cu majoritatea voturilor exprimate, semnarea Actului de Unire a Basarabiei cu România. Pentru unire au votat 86 de membri din cei 135 de deputaţi prezenţi la şedinţa Sfatului Ţării. Trei s-au pronunţat împotrivă, iar 36 s-au abţinut. Rezultatul votării a fost însoţit de aplauze şi strigăte: "Trăiască Unirea cu România!".
   
Platforma Civică ACTIUNEA 2012 este formată ONG-uri si persoane care sustin unirea Republicii Moldova cu România si militează pentru realizarea obiectivului generatiilor trecute, prezente si viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiasi stat. Anul acesta se împlinesc 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Rus.

 

Autor Redactia 22 Martie 2012, 13:47 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii