Persoanele care lucrează în condiţii speciale, pensionare la 52 ani

De Mihai Vintilă 19 Martie 2010, 00:00 Politica
Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a anunţat, că persoanele care lucrează în condiţii speciale de muncă vor putea ieşi la pensie cu până la 13 ani mai devreme faţă de vârsta standard de pensionare, de 65 de ani.


"Am convenit ca angajaţii care lucrează în condiţii speciale de muncă să se poată pensiona mai devreme cu 13 ani decât vârsta standard de pensionare ", a spus Şeitan.

Şeitan a adăugat că în grupele speciale de pensii vor fi incluse şi alte categorii de salariaţi ce nu sunt prevăzute în legea unitară de pensionare dând drept exemplu mecanicii de locomotivă şi personalul nenavigant din aviaţie care nu pot lucra mai mult de 55 de ani.

"O să avem o hotărâte de Guvern ce va fi emisă cel mai probabil la mijlocul anului, odată cu adoptarea legii pensiilor în Parlament, pentru ca timp de şase luni, până la intrarea în vigoare a noii legi, să avem timp să includem şi alte categorii de salariaţi care lucrează în condiţii speciale de muncă. Spre exemplu, mecanicii de locomotivă şi personalul nenavigant din aviaţie care nu pot lucra mai mult de 55 de ani", a explicat ministrul.(AMOS News)

 

Autor Mihai Vintilă 19 Martie 2010, 00:00 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate