Pensionarii militari au depus plângeri penale împotriva premierului, şefului SRI şi miniştrilor Apărării şi de Interne

De AGERPRES 14 Ianuarie 2011, 21:53 Politica
Reprezentanţi ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere şi în Rezervă au depus la Parchetul de pe lângă ÎCCJ plângeri penale împotriva premierului Emil Boc, a miniştrilor Apărării, Gabriel Oprea, de Interne, Traian Igaş, şi directorului SRI, George Maior, pe care îi acuză de încălcarea legislaţiei şi a hotărârilor judecătoreşti privind pensiile.

De asemenea, SCMDRR a depus plângeri penale împotriva şefilor centrelor militare care au eliberat adeverinţele pe baza cărora au fost recalculate pensiile, deoarece acestea nu au fost emise de autorităţile competente, nu indică sursa veniturilor înscrise şi nu sunt semnate de organul financiar contabil.

Pensionarii militari le reproşează guvernanţilor că nu aplică trei hotărâri judecătoreşti, două ale Curţii de Apel Cluj şi una a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin care au fost suspendate efectele HG 735/2010 privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiile militare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare.

Reclamanţii au invocat faptul că HG 735/2010 a fost promovată cu încălcarea dispoziţiilor privind transparenţa decizională, fiind publicată în Monitorul Oficial fără a fi fost adusă anterior la cunoştinţa publicului. Totodată, pensionarii susţin că mulţi dintre militari sunt în imposibilitatea fizică de a face rost, în termenul solicitat, de actele cerute pentru recalcularea pensiei, ceea ce va da naştere la situaţii discriminatorii.

Miercuri, şeful Direcţiei Financiar Contabile din MApN, gl. bg. Maria Lupu, a anunţat că sentinţele prin care s-a pronunţat suspendarea aplicării HG nr.735/2010 privind recalcularea pensiilor militare nu sunt opozabile decât reclamanţilor din dosarul respectiv.


 

Autor AGERPRES 14 Ianuarie 2011, 21:53 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate