PDL-istii braileni au lasat-o pe Elena Udrea sa-i infrunte singura pe protestatari, spre bucuria lui Blaga

De Aura Costea 11 Ianuarie 2011, 21:45 Politica
Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a fost intampinata cu ostilitate  la Braila, unde a participat la prezentarea si semnarea unor proiecte finantate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 Axa prioritară 1 -  Planului Integrat de Dezvoltare Urbană si Axa prioritară 3 - Imbunatatirea infrastructurii sociale.

Primele imagini, in care ministra era apostrofata, ne-au aratat-o pe Udrea singura in fata unui grup eterogen de braileni, dintre toti oficialii, cel mai apropiat, la cativa pasi, dar si cel mai ingrijorat, fiind primarul Aurel Simionescu. La distanta mare de Elena Udrea, in spate, se aflau prefectul Dumitru Popa si presedintele galatean al PDL, Constantin Dumitriu. Acesta s-a si intors la un moment dat, de parca nici nu o cunostea! Daca analizam imaginile, cea mai mare surpriza ne-o ofera chiar deputatul Eugen Badalan. Pozitia acestuia era chiar in fruntea protestatatilor, carora le zambea senin cand oamenii reprosau partidului din care face parte, dar si ministrei personal aflata in vizita, ca au facut praf guvernarea si au prabusit nivelul de trai al tuturor. Atitudinea sa era aceea a unui om multumit de ceea ce se intampla.

Mai mult, in loc sa incerce sa o protejeze pe Udrea si sa fie solidari cu propriul ministru, deputatul Eugen Badalan, presedintele Constantin Dumitriu si prefectul Dumitru Popa nu stiau cum sa se fereasca de ocari. Pana s-au lamurit ca nu le este pusa in pericol integritatea fizica, l-au lasat doar pe timoratul primar pesedist sa faca fata situatiei, alaturi de tupeista ministra pedelista.Curios, din peisajul primei filmari lipsea celalalt deputat PDL, Viorel Balcan, insa un ins cu ochelari de soare si fesul indesat bine pe cap (pe sistemul "mai rasfirati, baieti!") a lovit unde trebuie: de la "lasati-ne sa traim, ca ne-ati luat pensiile!" a sarit inspirat la "faceti politica cu Viorel Balcan de la PSD!".

Daca tinem cont de luptele intestine care se dau in PDL pentru preluarea partidului, situatia de la Braila ar putea fi interpretata, la nivel local, ca plata unei polite lui Balcan (multi portocalii sunt convinsi ca acesta le aduce deservicii din cauza originii sale, fara sa ia in calcul prabusirea generala a PDL) si, la nivel central, ca o mutare a "gruparii Blaga" (alegerile de la Braila au adus la conducere un protejat al acestuia). Aceasta, cu ajutorul organizatiei de la Braila, a pus in dificultate mediatica "gruparea Basescu-Udrea". Ipoteza se poate sustine si pe absenta din cadrul acestui incident a unui personaj aflat in tabara lui Basescu: secretarul general Silviu Radu, proaspatul director al Ambulantei, cel care s-a ocupat cu organizarea alegerilor.  Este pedelistul care a fost filmat tinandu-i haina presedintelui, in noapte in care s-au anuntat rezultatele alegerilor prezidentiale, care nu face un secret din relatia de amicitie pe care o are cu Elena Basescu.

In incheiere, trebuie totusi sa precizez scopul prezentei Elenei Udrea la Braila si care sunt proiectele finantate: “Restaurarea si consolidarea Teatrului Maria Filotti Braila” din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană; inaugurarea obiectivului “Reabiliare si consolidare Scoala cu clasele I –VIII, Nr. 18, “Mihu Dragomir” finanatat prin POR Axa 3; semnarea a trei contracte din cadrul  Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1: Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor, Domeniul de intervenţie 1.1: Planuri integrate de dezvoltare urbană (“Modernizarea  si reabilitarea Strazii Calea Galati din Municipiul Braila pe tronsonul cuprins intre Bulevardul Dorobantilor si Strada Mircea Malaeru colt cu Strada Costache Negruzzi"; “Modernizarea  si reabilitarea Strazii Calea Calarasilor din Municipiul Braila pe tronsonul cuprins intre Bulevardul Dorobantilor si Bulevardul Independentei”; “Sistem de supraveghere in vederea cresterii sigurantei si prevenirii criminalitatii in Municipiul Braila”)

 

Autor Aura Costea 11 Ianuarie 2011, 21:45 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate