Partidul Noua Republică condamnăm atacul transpartinic la adresa ANI

De Redactia 06 Decembrie 2013, 09:11 Politica
Partidul Noua Republică condamnă ferm inițiativa de modificare a statutului parlamentarilor prin care o grupare transpartinică de aleși în Parlamentul României intenționează să cenzureze activitatea Agenției Naționale de Integritate în așa fel încât aceasta să nu mai aibă dreptul de a cere sancționarea parlamentarilor aflați în conflict de interese.

aNoua Republică amintește acestei grupări transpartinice de sabotori ai statului de drept că au jurat să respecte Constituția și legile țării. În Constituția României se specifică următoarele la Art. 16: “(1) Cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări, (2) Nimeni nu e mai presus de lege”.

Dacă toți cetățenii sunt egali în fața legii, atunci nu înțelegem de ce parlamenatarii ar trebui scutiți de investigațiile Agenției Naționale de Integritate. Nu cumva statutul de parlamentari îi face pe dumnealor infailibili, curați ca lacrima și fără de prihană? A fi senator sau deputat înseamnă automat că nu mai poți fi în situații de incompatibilitate, precum pot fi muritorii de rând din administrația locală sau din rândul funcționarilor publici?

Să înțelegem că egalitatea în fața legii este facultativă în România? Și că senatorii și deputații sunt mai egali decât restul cetățenilor iar această norocoasă categorie socio-profesională ar putea să-și vadă liberă de afaceri incompatibile cu demnitatea de ales în condițiile în care Agenția Națională de Investigații nu ar mai avea dreptul să ceară sancțiuni pentru parlamentari?

Noua Republică deplânge atitudinea cinică și iresponsabilă a promotorilor acestei inițiative regretabile care nu face altceva decât să decredibilizeze și mai mult o instituție fundamentală a democrației: Parlamentul.

Le cerem deputaților și senatorilor să accepte faptul că nu sunt o categorie specială de muritori și că legea trebuie să fie una pentru toți.

comunicat PNR

 

Autor Redactia 06 Decembrie 2013, 09:11 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii