Noul sediu al ambasadei SUA: un exemplu de construcţie verde

De Mihai Vintilă 21 Ianuarie 2010, 00:00 Politica
Ambasada SUA si Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC) organizeaza in data de 28 ianuarie 2010, un eveniment interactiv – „Green Café: Sediu nou pentru Ambasada SUA la Bucuresti”, dedicat reprezentantilor mediului de afaceri din Romania interesati de constructii verzi.

In cadrul intrunirii va fi prezentat proiectul noului sediu al ambasadei, care va folosi tehnologii si solutii ce au ca scop atingerea unui inalt grad de eficienta energetica si reducerea impactului asupra mediului.

Printre invitatii care vor sustine prezentari in cadrul evenimentului se numara Jorge Vazquez, directorul de proiect si Beth Kempton, director in cadrul Diviziei Internationale de Mentenanta a Constructiilor, Energie si Sustenabilitate din cadrul Departamentului de Stat al SUA. Evenimentul va fi deschis de Jeri Guthrie-Corn, Adjunctul Sefului Misiunii Diplomatice a SUA si Steven Borncamp, Presedintele Consiliului Roman pentru Cladiri Verzi.

La intrunire vor lua parte reprezentanti ai unor firme importante de constructii, energie, consultanta, si din alte domenii care doresc sa dezvolte proiecte de constructii ecologice in Romania, precum si reprezentanti Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului.

Departamentul de Stat al SUA este lider in proiectarea si construirea de cladiri eficiente energetic iar proiectul noului sediu al Ambasadei SUA de la Bucuresti va obtine certificare de cladire verde. Conform politicilor SUA, toate constructiile noi realizate cu fonduri publice trebuie sa respecte standardul de certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) elaborat si promovat de catre U.S. Green Building Council.

Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC - www.rogbc.org ) isi propune sa aduca in atentia sectorului privat dar si a publicului general proiectele de constructii in curs de realizare sau deja realizate in Romania respectand standardele constructiilor verzi.

Evenimentul va avea loc joi, 28 Ianuarie 2010, intre 9.30-11.30, la Centrul Cultural American, str. Dumbrava Rosie nr.10 (intre Piata Spaniei si Gradina Icoanei), Bucuresti.

 

Autor Mihai Vintilă 21 Ianuarie 2010, 00:00 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate