Noua Republica vede un consens transpartinic privind subordonarea politică a Justiţiei

De Redactia 26 Aprilie 2013, 14:05 Politica
Noua Republică respinge demersurile Guvernului Ponta privind ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare în Justiţie (MCV). Puterea socialistă de la Bucureşti a declanşat o campanie de manipulare a opiniei publice europene cu privire la stabilitatea instituţiilor democratice şi a statului de drept în România.

Ponta & BăsescuNoua Republică priveşte cu suspiciune consensul de la nivelul întregii clase politice privind încheierea procesului de monitorizate a Justiţiei române. Parlamentarii români prezenţi la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), atât cei din USL, cât şi reprezentanţii Opoziţiei, au semnat o scrisoare în care se afirmă că România nu are probleme cu funcţionarea instituţiilor democratice.

Gestul aleşilor români este unul complet iresponsabil în condiţiile în care numirile de la Ministerul Justiţiei, Parchetul General şi DNA sunt contestate vehement de societatea civilă (poziţia Noii Republici aici), Guvernul Ponta abuzează de procedura ordonanţelor de urgenţă, procesul de revizuire a Constituţiei se desfăşoară complet netransparent, clanurile mafiote din USL îşi împart sferele de influenţă în aparatul de stat, iar Opoziţia este destructurată treptat prin racolări în tabăra Puterii.

Noua Republică denunţă abandonul lamentabil al foştilor parteneri în lupta pentru apărarea statului de drept în faţa abuzurilor alianţei socialiste. Însuşi preşedintele Traian Băsescu, principala ţintă a loviturii de stat din vara trecută, a solicitat oficialilor europeni o procedură de ieşire din acest mecanism. Considerăm că ridicarea MCV poate reprezenta un obiectiv de interes naţional, precum aderarea la UE înainte de 2007, dar acest pas nu trebuie făcut înainte de a fi pregătiţi, pentru că altfel costurile vor fi majore pentru România.

MCV reprezintă unul dintre puţinele obstacole rămase în calea controlului absolut al USL asupra instituţiilor statului. Ridicarea mecanismului de monitorizare sub guvernarea social-liberală ar reprezenta o lovitură fatală la adresa independenţei puterii judecătoreşti. Noua Republică va avertiza Uniunea Europeană în privinţa planului transpartinic de subordonare politică a Justiţiei şi va solicita menţinerea României sub monitorizarea atentă a Comisiei Europene.

 

Autor Redactia 26 Aprilie 2013, 14:05 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii