Moţiunea simplă pe Agricultură, respinsă de senatori

De AGERPRES 02 Mai 2011, 19:45 Politica
Moţiunea simplă intitulată "Agricultura falimentară, dar politizată" a fost respinsă, luni, în plenul Senatului. Moţiunea simplă, iniţiată de 58 de senatori PSD şi PNL, a primit 59 de voturi pentru, 65 de voturi împotrivă şi o abţinere. Pentru a fi adoptată, ar fi fost necesare 69 de voturi pentru.

Prin această moţiune, Uniunea Social Liberală solicita Guvernului elaborarea unui Program naţional de siguranţă alimentară a României, modificarea Legii camerelor agricole, dar şi plata de urgenţă a datoriilor restante către fermieri. Totodată, semnatarii moţiunii cereau premierului să analizeze posibila demitere a ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără, "ţinând seama de lipsa de viziune dovedită, precum şi de semnalele privind implicarea ministrului în promovarea intereselor comerciale ale unor firme străine".

Printre cele zece solicitări prezentate în textul moţiunii simple se mai regăseau implicarea Ministerului Agriculturii în urgentarea aplicării taxării inverse la produsele agricole şi în reducerea TVA de la 24% la 5% pentru produsele agricole în vederea reducerii evaziunii fiscale, adoptarea unei hotărâri de Guvern pentru constituirea unui comitet interministerial de elaborare, prezentare şi susţinere privind Politica Agricolă Comună (PAC) în perspectiva anului 2020, dar şi acordarea unui buget suplimentar de cel puţin 1,3 miliarde de lei, prin rectificare, Ministerului Agriculturii pentru a plăti de urgenţă datoriile restante către fermieri.


 

Autor AGERPRES 02 Mai 2011, 19:45 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

libris.ro

 

 

Publicitate