Mitingul militarilor

De AGERPRES 24 Ianuarie 2011, 21:51 Politica
După cinci ore de protest în Capitală, mitingul la care au participat peste 5.000 de cadre militare disponibilizate, în rezervă şi retragere s-a încheiat, în faţa Academiei Militare.

Pe platoul din faţa instituţiei a avut loc un miting de protest, în timp ce o delegaţie a sindicaliştilor au dus la Palatul Cotroceni o petiţie prin care îi cer preşedintelui Traian Băsescu şă-şi exercite proregativa constituţională de a media conflictul dintre Guvern şi sindicalişti.

Pe tot parcursul acţiunii de protest, sindicaliştii au cerut demisia preşedintelui şi a primului ministru, au solicita sprijin din partea armatelor ţărilor membre NATO în susţinerea drepturilor lor.

Mitingul militarilor pensionari s-a desfăşurat fără incidente, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Florin Hulea. Potrivit acestuia, la miting au participat aproximativ 2.000 de persoane.

Aproximativ 200 de jandarmi şi peste 100 de poliţişti de la Brigada de Poliţie Rutieră au asigura ordinea în timpul mitingului. De asemenea, peste 100 de poliţişti de la Brigada de Poliţie Rutieră au asigurat fluenţa circulaţiei.

Protestatarii s-au reunit luni dimineaţa în Piaţa George Enescu, de unde au pornit într-un marş pe traseul Calea Victoriei - Bd. Naţiunilor Unite - Bd. Libertăţii - Calea 13 Septembrie - Şoseaua Panduri - Str.Dr.Rainer - Piaţa Eroilor. Pe traseu, sindicaliştii au depus ''Ultimatum-uri'' (somaţii) la sediile SRI, MAI şi MApN prin care cer stoparea recalculării pensiilor militarilor, indiferent de armă, precum şi respectarea legislaţiei interne şi europene.

La mitingul organizat de SCMD, nu au participat membrii Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere (ANCMRR) ''Alexandru Ioan Cuza'' şi nici membrii Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război (ANVR).

Aceştia s-au delimitat de acţiunile SCMD şi au atras atenţia că metodele acestei organizaţii - ''dezbateri nesfârşite la diferitele posturi de televiziune cu atacuri directe la instituţiile statului, organizarea de proteste stradale, duc la denigrarea hainei militare şi a armatei''.

''Prin tevatura întreţinută tot mai zgomotos pe toate canalele şi mijloacele de comunicare în masă'', s-a ajuns la minimalizarea şi denigrarea valorilor şi principiilor moralei ostăşeşti, la nesocotirea importanţei şi rigorilor carierei militare, la lezarea demnităţii şi onoarei militare'' susţine preşedintele ANVR, general de armată (r) Marin Dragnea.


 

Autor AGERPRES 24 Ianuarie 2011, 21:51 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate