Marko Bela: Nu dorim să fim într-un guvern minoritar

De AGERPRES 04 Noiembrie 2010, 20:56 Politica
Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Marko Bela, a admis că în acest moment Coaliţia de guvernare "are o problemă" şi a spus că în următoarele zile va lua o decizie în ceea ce priveşte rămânerea sau nu la guvernare.

Acesta a anunţat că sâmbătă, 6 noiembrie, se va convoca la Târgu Mureş Consiliul Permanent al UDMR, pentru a face o analiză.

"UDMR când şi-a asumat răspunderea guvernării a avut argumentele necesare: Am considerat că trebuie să contribuim la rezolvarea problemelor generale, să avem posibilitatea să ducem mai departe o reformă a societăţii cu scopul descentralizării şi raţionalizării deciziilor, să lărgim drepturile minorităţilor, să continuăm reforma. Dacă sunt îndeplinite aceste condiţii atunci UDMR îşi asumă în continuare răspunderea guvernării, dacă nu atunci se pune un semn de întrebare asupra ideii de coaliţie. (...) Nu dorim să fim într-un guvern minoritar, deşi cu cifre ar fi majoritar", a explicat Marko Bela.

Liderul UDMR a criticat situaţia creată în urma deciziei CCR privind legea Educaţiei, subliniind că majoritatea parlamentară a demonstrat că nu funcţionează, în condiţiile în care preşedintele Comisiei de învăţământ din Senat a tergiversat adoptarea acestui act normativ şi a obligat Guvernul să-şi asume răspunderea.

El a adăugat că UDMR nu poate merge mai departe în actuala coaliţie dacă nu reuşeşte să impună o reformă pentru toată societatea.

În ceea ce priveşte discuţia pe care preşedintele UDMR a avut-o cu premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu, Marko Bela a spus că nu s-a luat în discuţie demisia premierului, ci găsirea unor soluţii de a ieşi din această situaţie.

Întrebat dacă premierul Emil Boc a vrut să-şi dea demisia, liderul UDMR a spus că ''nu are cunoştinţă de o astfel de intenţie".

Potrivit lui Marko Bela, legea Educaţiei trebuie adoptată în această toamnă, aşa cum a spus şi preşedintele Traian Băsescu la întâlnirea comună.

 

Autor AGERPRES 04 Noiembrie 2010, 20:56 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate