Lupaşcu, Şerban şi Dumbravă, aleşi membri ai CSM din partea curţilor de apel

De AGERPRES 01 Noiembrie 2010, 22:55 Politica
Judecătorii Dan Lupaşcu, Alexandru Şerban şi Horaţius Dumbravă sunt magistraţii clasaţi pe primele locuri în urma voturilor exprimate în cadrul adunărilor generale de la curţile de apel pentru desemnarea viitorilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit unor date neoficiale, la nivelul tuturor curţilor de apel rezultatele parţiale arată că Dan Lupaşcu de la Curtea de Apel Bucureşti, membru actual al CSM, a adunat 461 de voturi, Alexandru Şerban de la Curtea de Apel Braşov - 383, iar Horaţius Dumbravă de la Curtea de Apel Târgu Mureş - 313.

Pentru cele trei posturi de judecător din partea curţilor de apel au candidat: Alexandru Şerban - CA Braşov, Dan Lupaşcu - CA Bucureşti, Dana Gârbovan - Curtea de Apel Cluj, Gheorghe Diaconu - CA Piteşti, Viorel Mihai Tudoran - CA Ploieşti, Cezar Hîncu - CA Suceava, Horaţius Dumbravă - CA Tg. Mureş şi Lidia Barac - CA Timişoara.

Adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor s-au întrunit, luni, pentru desemnarea viitorilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din partea magistraţilor, finalizarea alegerilor fiind programată până la 15 decembrie, când expiră termenul-limită pentru înaintarea rezultatelor către Biroul Permanent al Senatului în vederea validării membrilor nou aleşi.

Plenul CSM a validat pe 21 octombrie candidaturile a 23 de judecători şi 14 procurori care participă în turul final al alegerilor pentru viitorul CSM.

Mandatul membrilor actualului CSM expiră pe 11 ianuarie 2011, dată până la care Senatul îi va valida pe noii membri.

Viitorii membri ai CSM vor avea activitate permanentă obligatorie, conform modificărilor legislative din 2005.

 

Autor AGERPRES 01 Noiembrie 2010, 22:55 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate