Guvernul şi preşedintele Băsescu să emigreze şi să îşi caute slujbe în străinătate

De Mihai Vintilă 08 August 2010, 00:00 Politica
Deputatul PNL Horea Uioreanu susţine că Guvernul Boc şi preşedintele Traian Băsescu ar trebui să emigreze şi să îşi caute slujbe bine plătite în străinătate, "care să le permită să trimită bani în ţară pentru relansarea economiei".

Afirmaţia este făcută în contextul în care, recent, preşedintele Băsescu a declarat, la TVR, răspunzând unei întrebări, că fenomenul migraţiei forţei de muncă din România în statele UE nu ar mai trebui privit ca o tragedie, ci ca exercitarea unui drept care conferă românilor posibilitatea de a munci acolo unde condiţiile sunt cele mai bune.

Deputatul liberal susţine, într-un comunicat de presă transmis duminică, faptul că României îi va fi mult mai bine fără "inflaţia de portocaliu".

"Pentru că premierul, preşedintele României şi întreg PDL jură că sunt preocupaţi doar de bunăstarea naţiunii, îi rog să şi demonstreze acest lucru, iar membrii Guvernului să uzeze de dreptul de a emigra, cu tot cu preşedintele Traian Băsescu, şi de a-şi căuta slujbe în străinătate. Slujbe bine plătite, care să le permită să trimită în ţară bani pentru relansarea economiei", se arată în documentul citat.

Deputatul PNL a precizat că guvernanţii pot să ia cu ei pe cine doresc, "şi maşinile, şi broaştele ţestoase plimbate de la Primăria Cluj-Napoca la Palatul Victoria". "Să ne rămână medicii, filozofii, profesorii să se odihnească în cele două luni de vacanţă de vară, chiar dacă nici unii, nici alţii nu au salarii de 6.000 de lei după 30 de ani de muncă. Cred că sunt destul de rezonabil şi nu dramatizez când spun că, fără inflaţia de portocaliu, în mod cert ne va fi mult mai bine", a subliniat Horea Uioreanu.

Deputatul PNL a menţionat că, după prezentarea datelor unui sondaj de opinie în care 86 la sută dintre români susţin că ar părăsi ţara, preşedintele Traian Băsescu şi-a luat în serios rolul de "salvamar al PDL" şi a declarat "că nu trebuie să mai facem o dramă din faptul că ne pleacă medicii, iar profesorii, care au două luni de concediu, să fie rezonabili".

"Socoteala preşedintelui Băsescu şi a PDL e simplă: dacă 86 la sută dintre români ar emigra, PDL ar rămâne cu prietenii, ar câştiga din nou alegerile şi ar continua să conducă ţara şi «Grădina Carpaţilor». Nu prea ar mai fi cine să construiască opt kilometri din centura Iaşiului, să o termine pe cea a Clujului şi să finalizeze încă zece kilometri de autostradă, dar asta nu ar constitui o problemă gravă, că tot nu ar avea cine să circule pe drumurile astea", a susţinut Horea Uioreanu.

El a adăugat că România ar urma să devină, astfel, "singura ţară din lume fără şomeri, fără bolnavi, fără oameni lipsiţi de adăpost, nepoluată şi nepopulată".

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut, miecuri seară, la TVR, să le mulţumească românilor care muncesc în străinătate pentru ceea ce fac indirect pentru ţara lor, nealegând varianta de a se întoarce şi a solicita ajutor de şomaj, România având deja la acest capitol un fond deficitar.(AMOS News)

 

Autor Mihai Vintilă 08 August 2010, 00:00 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate