Guvernul a aprobat scrisoarea către FMI

De Mihai Vintilă 26 Mai 2010, 00:00 Politica
Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri 26 mai 2010, scrisoarea de intenţie către FMI care prevede reducerea cheltuielilor bugetare prin tăierea pensiilor cu 15% şi a salariilor din sectorul bugetar cu 25%, a anunţat premierul Emil Boc.


"Ne vom încadra în limita deficitului bugetar prin reducerea cheltuielilor bugetare si nu prin majorarea taxelor (...) Dacă nu am avea o relaţie cu FMI şi Uniunea Europeană, ne-am închide orice uşă către împrumuturi externe. Pe plan intern, nu am găsi finanţare. Am optat astfel pentru o soluţie sănătoasă de a nu majora taxele şi pentru a corecta deficitul structural", a explicat Boc.

"Nu vrem să sufocăm mediul privat ţinând cont că în 2009 a fost obligat să adopte măsuri de austeritate", a mai punctat acesta, precizând că o majorare a TVA nu ar fi făcut altceva decât să sugrume acest ultim resort al economiei pentru a putea ajunge pe creştere.

Boc a subliniat că România este în cea mai gravă criză economică din 1922.

" România traversează o criză similară cu consecinţe necunoscute. Vreau să ştiţi că, şi în condiţiile menţinerii deficitului de 6.8%, România trebuie să se împrumute pentru că, în continuare, consumă mai mult decât produce.Trebuie să susţinem deficitul prin bani care ne vor ajuta să plătim salarii, suportăm investiţiile şi cheltuielile statului", a declarat primul ministru.(AMOS News)

 

Autor Mihai Vintilă 26 Mai 2010, 00:00 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate