Avocatul deputatului Cristian Rizea, Alexandru Chiciu: Eu cred că această sesizare a Camerei Deputaților pentru arestarea preventivă a domnului Rizea este prematură

De Frimu Ghinea 04 Martie 2016, 18:13 Politica

Deputatul PSD Cristian Rizea a venit vineri împreună cu avocații săi la Comisia juridică a Camerei pentru a-și studia dosarul în legătură cu care DNA a cerut Parlamentului încuviințarea reținerii și arestării preventive.

"Am studiat dosarul de urmărire penală, nu vom face trimiteri la elementele de fond. Vom încerca să precizăm în fața Comisiei juridice o serie de elemente de procedură parlamentară care, din punctul nostru de vedere, au fost încălcate. Eu cred că această sesizare a Camerei Deputaților pentru arestarea preventivă a domnului Rizea este prematură. Eu cred că ar fi trebuit să fie mult mai multe elemente concrete în susținerea unei cereri, iar elementele care țin de arestarea preventivă a unui deputat trebuiau mult mai bine circumstanțiate", a spus Chiciu, la Palatul Parlamentului.

Avocatul a mai spus că ''justiția poate continua să își facă treaba'', arătând că acțiunea penală a fost pusă în mișcare, iar Rizea, din calitatea de suspect, poate fi cercetat, trimis în judecată și investigat de procurori.

"Nu se blochează justiția printr-o respingere sau o arestare preventivă într-un fel sau altul. Nu a existat influențarea martorilor (n.r — din partea lui Rizea). Există exprimări clare ale domnului Rizea care demonstrează teza apărării conform căreia domnia sa nu a influențat pe nimeni", a încheiat Chiciu.

Comisia juridică a Camerei are termen până luni să facă raport la solicitarea DNA.

 

Autor Frimu Ghinea 04 Martie 2016, 18:13 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii