Deputatul PP-DD Marioara Nistor doreste declararea celei de a treia zi a Pastelui ca sarbatoare legala, nelucratoare

De Redactia 23 Mai 2013, 22:42 Politica
Deputatul PP-DD de Braila Marioara Nistor este initiatorul unei propuneri legislative care are ca obiect de reglementare instituirea celei de-a treia zi a Pastelui ca zi de sarbatoare legala, nelucratoare.

„Pastele este cea mai importanta sarbatoare crestina a anului. Sfintele Pasti sau sarbatoarea vietii marcheaza miracolul învierii Domnului, iar actele de purificare din Saptamâna Luminata readuc echilibrul si armonia crestinilor. Obiectul acestei sarbatori crestine este si amintirea vie a patimii.

Hristos a murit pentru noi si a triumfat pentru noi. În Moartea Lui sta mântuirea noastra, în învierea Lui sta biruinta noastra”, se arata în expunerea de motive a demersului legislativ.
 
Marioara Nistor a explicat ca declararea celei de a treia zi de Paste ca zi libera este una fireasca, în contextul în care pentru români este un eveniment extrem de important si înaltator.

„Sarbatoarea Pastelui, sarbatoarea luminii si a bucuriei, si-a pastrat pâna în prezent farmecul si semnificatia, fiind un moment de liniste sufleteasca si de apropiere de familie. Consider necesara instituirea ca sarbatoare legala în care nu se lucreaza si a celei de-a treia zi a Pastelui si pentru ca învierea Domnului este, pentru unele lacasuri de cult, prilej de dubla bucurie: praznic împaratesc si ziua hramului bisericii. în plus, în România exista în acest moment doar 12 zile libere consacrate prin lege în afara sarbatorilor de duminica, dar de regula patru dintre ele coincid cu zilele de week-end”, a apreciat deputatul Marioara Nistor.

Parlamentarul brailean a mai precizat ca România este printre tarile cu cele mai putine zile declarate legal nelucratoare, „iar cea mai mare sarbatoare a crestinismului, Pastele, cu cele mai profunde semnificatii, ar trebui sa fie marcata în mod solemn în toate cele trei zile ale sale”. „Dintre tarile Uniunii Europene, Belgia este de departe cea care acorda cele mai multe zile libere muncitorilor, cu un total de 24 de sarbatori legale în 2012.

Alte tari europene cu un numar mai mare de sarbatori legale decât al nostru sunt: Ungaria (17 zile), Bulgaria (15 zile), Slovacia (14 zile), Malta (14 zile), Polonia (13 zile), Portugalia (13 zile)”, a conchis deputatul Marioara Nistor.

Biroul de Presa al deputatului PP-DD de Braila, Marioara Nistor

 

Autor Redactia 23 Mai 2013, 22:42 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

libris.ro

 

 

Publicitate