Deputatul PP-DD de Braila solicita o strategie privind reducerea prejudiciilor suferite de muzee

De A.Frangu 07 Mai 2014, 13:17 Politica
Deputatul PP-DD de Braila, Marioara Nistor, solicita viceprim-ministrului Kelemen Honor, Ministerul Culturii o strategie privind reducerea prejudiciilor suferite de muzeele românesti inclusiv de cele din Braila. Redam integral solicitarea deputatului brailean:
           
Stimate domnule viceprim-ministru,
Va aduc la cunostinta situatia înregistrata în anumite muzee din România, care au fost prejudiciate în ultima perioada în urma unor furturi sau neglijente repetate, ramânând fara parti însemnate din patrimoniu. Spre exemplu, Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane din Deva s-a trezit la ultimul inventar ca a pierdut o treime din colectia de arme! Acesta nu este un caz singular în care dispar piesele de patrimoniu din muzeele României, având în vedere transferurile de obiecte facute în unitati similare din alte localitati din tara, dar si procesele de retrocedare ale unor cladiri.

Devalizarea muzeelor este un act inadmisibil, fiind vorba totusi de locatii de cultura, care adapostesc obiecte unice si vechi de sute de ani, iar Ministerul Culturii trebuie sa ia masuri pentru stoparea acestui fenomen.
 
Având în vedere exemplul pe care vi l-am prezentat, va întreb cu respect domnule viceprim-ministru:
1. Care este situatia actuala a patrimoniului muzeal din România si ce masuri ati luat pentru restabilirea ordinii la muzeele unde s-au constatat probleme?
2. În urma controalelor efectuate în ultimii cinci ani de specialistii Ministerului pe care îl conduceti, ce prejudicii au fost constatate la muzeele din România, si punctual, la cele din judetul Braila?
    
Solicit raspuns scris.
Deputat PP-DD de Braila,
Marioara NISTOR

 

Autor A.Frangu 07 Mai 2014, 13:17 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii