BBC: Discursul Regelui Mihai I a fost boicotat Băsescu

De AmosNews 25 Octombrie 2011, 19:00 Politica
"Discursul Regelui Mihai I a fost boicotat de preşedinte", scriu jurnaliştii de la BBC, care mai subliniază că de la eveniment au mai refuzat să participe şi miniştrii Guvernului Boc.

 BBC analizează discursul Regelui Mihai în Parlamentul României, primul de când acesta a fost forţat să abdice în 1947. Jurnaliştii britanici scriu că discursul a fost boicotat de şeful statului Traian Băsescu, care a refuzat să participe la eveniment.

„A primit aplauze îndelungi din partea parlamentarilor, însă miniştrii de la guvernare şi preşedintele Traian Băsescu au refuzat să participe la eveniment”, se arată în articolul BBC.

„Vrem să onorăm și să sărbătorim o persoană importantă din istoria noastră și din istoria contemporană. Este un gest simbolic care nu are nicio legătură cu ideea de transformare a statului român într-o republică”, scriu jurnaliştii britanici, care îl citează pe Crin Antonescu, liderul PNL, partidul care a propus invitarea fostului suveran să se adreseze Parlamentului.

 Ziarul francez Le Monde  a scris, la randu-i,  că Regele Mihai I, „deşi a împlinit 90 de ani, încă face clasa politică românească să se cutremure”.

 După 65 de ani Regele Mihai a vorbit în Parlamentul României. Într-un discurs de câteva minute, Majestatea Sa i-a îndemnat pe români să-şi respecte eroii şi să îi cinstească pe cei care în decembrie 1989 au luptat pentru a câştiga independenţa şi liberatea ţării.

 

Autor AmosNews 25 Octombrie 2011, 19:00 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate