Basescu : România va trebui să continue să împrumute

De AGERPRES 04 Noiembrie 2010, 20:48 Politica
România trebuie să se împrumute "mulţi ani de acum înainte" pentru a putea plăti salariile şi pensiile din sectorul de stat, a declarat preşedintele Traian Băsescu, la Radio România Actualităţi.

El a arătat că numai în anul 2011 statul va avea de plătit datorii de circa 4 miliarde de euro.

"România va trebui să continue să împrumute, din păcate, la fel cum am împrumutat în anii trecuţi, că noi nu putem arăta de 4 miliarde autostrăzi şi căi ferate modernizate. Abia anul ăsta se arată 10 km de autostradă din celebrul contract Bechtel. În schimb, îi putem arăta toţi cheltuiţi în pensii şi salarii în anii anteriori şi acum trebuie să-i plătim. La fel se va întâmpla mulţi ani de acum înainte", a spus Băsescu, la RRA.

Potrivit preşedintelui, pentru 2011, datoria externă a României este de 1,6 miliarde de euro, iar serviciul datoriei interne şi al datoriei externe este de 1,9 miliarde de euro.

În context, şeful statului a lansat critici la adresa unui politician din opoziţie, "dintr-o familie de avocaţi prestigioasă", acuzându-l pe acesta de demagogie când susţine că România nu trebuia să încheie acordul de împrumut extern.

În privinţa Legii unitare de salarizare pentru anul 2011, şeful statului a insistat că aceasta poate fi adoptată prin asumarea răspunderii Guvernului, având în vedere că legea este o condiţionalitate pentru continuarea acordului stand-by cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

 

Autor AGERPRES 04 Noiembrie 2010, 20:48 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate