Bănicioiu (PSD): Regimul Băsescu atacă din nou oamenii valorosi din România

De Redactia 07 Decembrie 2012, 12:09 Politica
Deputatul PSD Nicolae Bănicioiu, candidat în Colegiul 18 din Sectorul 4, consideră că recenta trimitere în judecată a medicului Șerban Brădișteanu este un nou atac al “pionilor” regimului Băsescu împotriva oamenilor valoroși din România, după precedentul Raed Arafat.
   
“Nu-mi permit să comentez chestiunile din Justuție, dar unele lucruri nu se leagă în acest caz. Doctorul Brădișteanu, unul dintre cei mai mari specialiști în chirurgie cardiovasculară din România, care a salvat sute, dacă nu mii de vieți, este subiectul unor atacuri politice de campanie extrem de grave și care mă îngrijorează. A trimite în judecată un doctor, doar pentru că s-a preocupat de pacientul său și nu a vrut să-și asume riscuri care ar fi putut pune în pericol viața unui om, este o acțiune josnică, menit să intimideze și să bage frica în sufletele cetățenilor care au alte opinii. Iar regimul Băsescu nu este la primul astfel de abuz. Să nu uităm de atacurile din această iarnă la adresa lui Raed Arafat, un alt mare specialist din România care a îndrăznit să aibă o altă opinie decât cea a președintelui”, a spus candidatul USL.
   
În plus, Nicolae Bănicioiu consideră că o altă problemă foarte gravă este presiunea pusă pe Justiție de către politicienii PDL, printre care europarlamentara Monica Macovei, împotriva căreia Consiliul Superior al Magistraturii a emis deja o constatare a ingerințelor acesteia în actul de justiție.

“Este o fractura logică să spui că domnul Brădișteanu a “favorizat infractorul” când  instanța a decis recent că zilele de spitalizare au fost de fapt zile de detenție. Consider că este vorba în realitate despre o strategie a celor din PDL de a duce o campanie de denigrare și de atacuri împotriva medicilor prin presiuni puse pe Justiție. Dosarul deschis împotriva doctorului Brădișteanu are la bază o cerere a europarlamentarei PDL Monica Macovei, iar faptul că procurorii s-au supus este un lucru îngrijorător. Niciun cetățean din țară nu ar trebui să fie terorizat și intimidat prin acțiuni în justiție, mai ales un chirurg reputat precum Șerban Brădișteanu. Trebuie să înceteze aceste practici antidemocratice și să restaurăm starea de normalitate în România”, a declarat Nicolae Bănicioiu.

 

Autor Redactia 07 Decembrie 2012, 12:09 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

libris.ro

 

 

Publicitate