Adriana Țicău - Stimularea investițiilor în agricultură

De Redactia 24 Noiembrie 2010, 21:10 Politica
Deputata europeana Adriana Ţicău a declarat în plenul reunit la Strasbourg, in cadrul dezbaterii pe tema "Simplificarea Politicii Agricole Comune" ca "soluția pentru securitatea alimentară pe termen lung constă în stimularea investițiilor în agricultură si in special prin simplificarea birocrației cu care se confrunta agricultorii. Pentru aceasta este important sa asiguram facilitarea accesului agricultorilor europeni la obținerea de credite bancare, in condiții avantajoase, precum si subvenții pentru agricultori."

Cererea de alimente la nivel mondial va continua să crească în viitor, iar UE ar trebui să poată contribui la satisfacerea cererii mondiale de alimente. "Prin urmare, este esențial ca agricultura UE să-și mențină capacitatea de producție și să și-o îmbunătățească. In special fermele mici, mijlocii și familiale au nevoie de instrumente mai simple și mai accesibile, atât din perspectiva subvențiilor, cât și a plăților directe, pentru a le putea atrage pe piață",  a concluzionat Adriana Țicău.

Organizația Națiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentație a realizat săptămâna trecută un raport ce preconizează ca o nouă criza alimentară mondială este periculos de aproape și a solicitat producătorilor agricoli să crească producția agricolă în special la grâu și porumb și în 2012 să se refacă rezervele de alimente. 

Intervenția deputatei S&D a avut loc marți seara, in plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, in cadrul dezbaterii pe baza întrebării orale "Simplificarea Politicii Agricole Comune".


 

Autor Redactia 24 Noiembrie 2010, 21:10 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

libris.ro

 

 

Publicitate