Adriana Ţicău solicită CE şi statelor membre un pachet de măsuri pentru sprijinirea IMM-urilor

De Mihai Vintilă 25 Februarie 2010, 00:00 Politica
Eurodeputata PSD Adriana Ţicău a solicitat miercuri -în plenul Parlamentului European- Comisiei Europene şi statelor membre să definească un pachet de măsuri pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii din Uniunea Europeană. Doamna Ţicău este membră a Comisiei pentru industrie, cercetare şi energie a PE (ITRE).
"La începutul anului, rata şomajului în zona euro era de 10%, iar în UE27 de 9,6%; în rândul tinerilor aceasta depăşeşte 21%. In Uniune, cu excepţia sectorului financiar, activează aproximativ 20 milioane de întreprinderi, din care 99% sunt IMM-uri. Două treimi din totalul forţei de muncă din sectorul privat este angajată în IMM-uri", a declarat Adriana Ţicău.
Deputata europeană a solicitat Comisiei Europene şi statelor membre să definească un pachet de măsuri dedicat sprijinirii IMM-urilor pentru depăşirea crizei economice şi financiare. Acest pachet de măsuri ar trebui să se adreseze şi celor ce îşi propun să înfiinţeze un IMM, în viziunea doamnei Ţicău.
"Măsurile pot include, printre altele, adaptarea corespunzătoare a Fondului European de Globalizare şi a Programul Cadru 7 de Cercetare, simplificarea criteriilor si procedurilor administrative pentru accesul IMM-urilor la proiectele realizate cu fonduri europene, precum si acordarea de garanţii guvernamentale pentru creditele contractate de IMM-uri pentru depăşirea crizei, evident pe o perioadă determinata şi în limita unui anumit plafon", a conchis europarlamentarul social-democrat.

 

Autor Mihai Vintilă 25 Februarie 2010, 00:00 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate