Mircea Diaconu și-a anunțat intenția de a candida la președinție

De Frimu Ghinea 25 August 2019, 20:28 Politica


Fostul europarlamentar Mircea Diaconu a anuțat pe treptele Ateneului Român, intenția de a candida ca independent la președinția României, El ar urma să fie susținut de viitoarea Alianță politică formată dintre Pro România și ALDE.

”Nu voi anunța candidatura, ci intenția de a candida. Mai sunt niște pași, niște eforturi. Potrivit legislației, e greu să parcurgi acești pași până la capăt ca indepedent. Azi o să anunț o intenție, pe parcurs se poate transforma în candidatură, în caz că apare un sprijin”, a declarat Diaconu.

”Nu am avut discuții cu Pro România și ALDE pentru susținere. Vreau să cer susținere de peste tot”, a mai spus Diaconu.

Varianta unei candidaturi a lui Mircea Diaconu a fost vehiculată de Sputnik, însă organul de propagandă rus susținea atunci că ar trebui să fie prezidențiabilul PSD. Sputnik a scris ieri că Diaconu va candida la prezidențiale având în spate mai multe partide care își vor anunța susținerea pentru acesta, iar în spatele lui se va forța și o alianță politică Pro România-ALDE.

Nu este clar în acest moment dacă liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va mai candida la președinție. Conducerea ALDE și Pro România ar urma să se reunească luni.

 

 

Autor Frimu Ghinea 25 August 2019, 20:28 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii