Fostul viceprimar al oraşului Ianca a fost ales preşedinte al CJ Brăila

De Gabriela Popa 30 Ianuarie 2016, 00:04 Politica

Ionel Epureanu CJ Braila Consiliul Judeţean Brăila are, de astăzi, un nou preşedinte. După interimatul asigurat de vicepreşedintele Viorel Mortu (PSD), consilierii judeţeni au ales astăzi prin vot secret un nou şef. Proiectul ordinii de zi a fost primul dezbătut în cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean şi a atras atenţia tuturor participanţilor la şedinţă.

Pentru această funcţie s-au "bătut" consilierul independent Marian Căpăţână, propus de grupul liberalilor şi consilierul Ionuţ Epureanu, propus de grupul social-democraţilor şi UNPR. Comisia de validare a votului a fost alcătuită din consilierii PNL Emilian Dumitriu şi Ovidiu Nechita (preşedinte de comisie) şi consilierul PSD Ion Avram. În urma votului exprimat cu buletin de vot introdus în urnă, a fost validat cu 21 de voturi "pentru" şi 10 "împotrivă" domnul Ionuţ Epureanu.


Preşedintele interimar Viorel Mortu l-a felicitat pe câştigător şi l-a asigurat de buna echipă pe care o vor face împreună în cele 4 luni de mandat până la alegerile locale. De asemenea, Mortu a spus că la finele lunii februarie va prezenta raportul pentru cele 13 luni de activitate ca şi preşedinte de CJ şi a mulţumit tuturor consilierilor pentru colaborarea din tot acest timp.
La rândul său, proaspătul preşedinte ales a mulţumit consilierilor pentru încrederea acordată şi speră că e acum încolo va fi o colaborare în interesul cetăţenilor. "Vreau să asigur pe toată lumea că voi fi imparţial, alocarea de fonduri se va face în mod transparent şi aştept primarii de comune şi şefii de instituţii subordonate să vină cu proiecte. Sper ca în aceste 4 luni să rezolvăm problemele de la Spitalul Judeţean şi de la cel de Pneumofiziologie".
În ceea ce priveşte viitorul său politic, Epureanu a făcut apel la încetarea speculaţiilor în presă, cu ştirile pe surse. "Faptul ca sunt aici spune tot".

"Vreau să am o comunicare foarte bună cu primarii"

Proaspătul ales preşedinte al CJ Brăila a acordat în exclusivitate un interviu pentru Revista InfoZone. Acesta a transmis un mesaj către primarii de comune ai judeţului nostru: "Mandatul meu la Consiliul Judeţean va fi de 4 luni şi nu cred că se pot face lucruri spectaculoase. Consider că bugetul alocat este unul bun, banii alocaţi pentru drumuri judeţene sunt mai mulţi decât în toţi anii precedenţi şi pe primari cred că asta îi interesează foarte mult. Aştept toţi primarii la discuţii să vină cu proiecte concrete pentru a fi analizate şi finanţate. Cunosc foarte mulţi primari mai ales pe cei care au mai multe mandate la activ, i-am întâlnit la diverse şedinte. Cu siguranţă că vom avea o comunicare foarte bună pentru că vreau să fiu transparent faţă de toată lumea".

Cine este Ionel Epureanu?

De profesie inginer silvic, are 43 ani, lucrează de mai bine de 20 de ani la Ocolul Silvic Ianca. În perioada 2008-2012 a fost viceprimar al Oraşului Ianca, consilier local şi apoi consilier judeţean.

 

Autor Gabriela Popa 30 Ianuarie 2016, 00:04 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii