Filiala Brăila a Partidului Noua Republică boicoteaza Congresul de la Arad

De Redactia 25 Iunie 2014, 21:28 Politica
Filiala Brăila a Partidului Noua Republică a luat deja decizia boicotării manifestaţiei pe persoană fizică de la Arad denumită de Mihail Neamțu congres al partidului. Niciunul din cei 10 delegați votați de organizația județeană nu va face deplasarea la Arad, refuzând să legitimeze o mascaradă. Noua Republică are nevoie de un congres corect organizat, precedat de o dezbatere corectă.

Președinte interimar al filialei Brăila
Flrorin Drăgan
 
Moţiunea „Mai e cineva aici!”
 
Moţiunea „Mai e cineva aici!” îşi anunţă intenţia de a boicota aşa-zisul congres de la finalul acestei săptămâni dacă gruparea condusă de Mihail Neamţu nu va accepta schimbarea locaţiei de la Arad, reluarea procesului de alegere a delegaţilor în conformitate cu statutul şi regulamentele Noii Republici şi restabilirea unor condiţii normale pentru desfăşurarea competiţiei interne.

Refuzăm să ne depunem candidaturile la un congres măsluit. Nu vom participa la o mascaradă menită să reconfirme prin mijloace nestatutare leadership-ul dezastruos al lui Mihail Neamţu. Nu vom tolera tentativa de fraudare a alegerilor interne prin încălcarea condiţiilor de participare, a normei de reprezentare şi a procedurilor de delegare, descurajarea prezenţei anumitor filiale în paralel cu sponsorizarea participării altora, sabotarea şedinţelor conducerii partidului şi monopolizarea deciziilor privind organizarea congresului, blocarea accesului uneia dintre echipele competitoare la canalele de comunicare ale partidului, discreditarea şi marginalizarea semnatarilor manifestului în organizaţie, etc.

Numeroase nereguli privind alegerea delegaţilor în filiale au fost sesizate de semnatarii manifestului „Mai e cineva aici!”. Un exemplu este chiar filiala Bucureşti, unde au fost delegate pentru congres 27 în loc de 21 de persoane cât ar fi avut dreptul filiala municipală conform numărului membrilor cotizanţi şi a normei de reprezentare. De asemenea, procedura statutară prin care ar fi trebuit aleşi delegaţii a fost încălcată flagrant (mai multe detalii aici: „Nereguli majore în stabilirea delegaţilor pentru congres la Bucureşti”).
Mai mult, la 5 zile de la expirarea termenului limită şi la doar 3 zile de data la care ar trebui să aibă loc congresul mai sunt încă filiale care nu au trimis documentele necesare stabilirii numărului corect al delegaţilor la care au dreptul conform condiţiilor de participare emise de secretariatul general. În această situaţie se află chiar şi filiala care urmează să se prezinte cu numărul cel mai mare de delegaţi la congres. Rezultatul unor alegeri interne desfăşurate în aceste condiţii nu va putea fi decât unul viciat.

După stabilirea unilaterală a locaţiei congresului la Arad, numeroase filiale şi-au exprimat dezacordul şi intenţia de a nu participa din cauza distanţei considerabile şi a costurilor exagerate. Reacţiile acestora nu au fost însă luate în considerare, aşa cum s-a întâmplat în mod repetat şi cu propunerile reprezentanţilor moţiunii „Mai e cineva aici!”, unii dintre aceştia cu funcţii importante în conducerea naţională a partidului.
Modul în care este organizată această mascaradă reprezintă o confirmare suplimentară a afirmaţiilor din manifest. 

Noua Republică a ajuns să fie condusă autoritar de un grup restrâns din jurul lui Mihail Neamţu, în dispreţul documentelor constitutive, al membrilor simpli şi chiar al forurilor de conducere ale partidului.
Congresul „pe persoană fizică” de la Arad nu este al Noii Republici ci al lui Mihail Neamţu. Dacă alegerile interne vor fi organizate în aceste condiţii, ne rezervăm dreptul de a contesta în instanţă validitatea acestora. Gruparea condusă de Mihail Neamţu va fi responsabilă de consecinţele acţiunii în justiţie!
 
Liviu-Ștefan Bârgăoanu
Prim-vicepreședinte, președinte al filialei județene Iași și coordonator departament relații internaționale

Adela Mîrza
Vicepreședinte și președinte al filialei județene Cluj

Florin Drăgan
Vicepreședinte

 

Autor Redactia 25 Iunie 2014, 21:28 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii