Vasile Blaga (PNL): Investițiile publice sunt mai mici cu 20% comparativ cu anul trecut

De AGERPRES 30 Iulie 2015, 10:19 Politica

Investițiile publice au scăzut în primele șase luni ale acestui an cu 20%, comparativ cu perioada similară a anului trecut, a declarat miercuri copreședintele PNL, Vasile Blaga, într-o emisiune la postul Realitatea TV.

'Suntem în situația incredibilă ca investițiile pe primele șase luni ale acestui an să fie mai mici decât cele de anul trecut. Guvernul României a investit doar 3,8 miliarde de lei din banii bugetari pe investiții, cu 20% mai puțin ca anul trecut. Când a venit el la putere, în anul 2012, investițiile erau duble pe primele șase luni, față de aici', a afirmat copreședintele PNL.

El a arătat că din cauza lipsei fondurilor, inclusiv cele pentru cofinanțarea unor proiecte europene, autoritățile publice locale nu și-au putut derula investițiile planificate.

Vasile Blaga a mai spus, în contextul dezbaterilor pe noul Cod Fiscal, că premierul Victor Ponta nu și-a respectat angajamentele asumate prin programul de guvernare. Potrivit copreședintelui PNL, Guvernul nu a derulat programe de restructurare la societățile de stat cu pierderi, nu a crescut gradul gradul de colectare a impozitelor și nu a fost redusă evaziunea fiscală.

'El (Victor Ponta, n.r.) și-a luat o serie de angajamente: că va restructura societățile cu capital de stat, (...) că va crește gradul de colectare de de la 32,8% la 38% — sigur, cam puternic acest angajament, dar n-a făcut nimic din acest punct de vedere pentru că, dacă făcea acest lucru (...), își putea rezolva problemele de aplicare a Codului Fiscal. A spus că va combate evaziunea fiscală — e tot la 102 miliarde de lei. Numai cu 14% dacă o reduci, ai bani ca să implementeze Codul Fiscal. (...) Nimic nu a făcut din lucrurile astea', a spus Vasile Blaga.

 

Autor AGERPRES 30 Iulie 2015, 10:19 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii