PDL si Blaga ar putea fi regina si regele la care Basescu vrea sa ajunga

De Aura Costea 10 Februarie 2011, 18:50 Politica
Presedintele a declarat razboi partidului sau "Eu îmi doresc să se ajungă la "regina" acestui sistem", a spus Traian Basescu in direct la TVR, referindu-se la coruptia din vami. Regina reprezinta partidul politic care patroneaza acest sistem putred de care nu s-a atins nimeni de la revolutie incoace.

De ce o face Traian Basescu, taind practic magistrala de alimentare cu bani a acestui partid? Raspunsul nu trebuie cautat prea mult: din dorinta de a-l pune la respect pe Vasile Blaga, cel care s-a instalat practic pe tronul si la butoanele PDL, stricandu-i presedintelui toate socotelile. Daca "regina" e relativ usor de identificat, despre "rege" putem doar banui. Tinand cont de amenintarile si avertismentele anterioare ale lui Basescu, sesizate si de BrailaNews, nu e greu de facut legatura.

CV-ul lui Blaga il indica drept tinta: putini stiu ca Blaga face afaceri de comisionariat vamal.

In plus, a fost directorul Direcţiei Regionale Vamale Oradea si prefect de Bihor. Din acele vremuri, Vasile Blaga a intrat în relaţii de afaceri cu numeroşi afacerişti dubioşi din Oradea, Satu Mare şi Bucureşti, unii cu antecedente penale, care au fost cu toţii cercetaţi penal pentru evaziune fiscală, contrabandă sau alte infracţiuni. Cu concursul lui Blaga, au reuşit însă să scape de tragerea la răspundere penală, deşii unii dintre ei au fost arestaţi.

Pentru a salva aparenţele, Blaga a aplicat cu toţi aceşti afacerişti metoda năşitului, devenindu-le naş de căsătorie ori naş de botez la copii. În acest fel a relizat afaceri şi profituri substanţiale cu afaceriştii Radu Pentie, Mircea Şumălan şi Coriolan Pop -Bruchental din Oradea şi cu afaceriştii Viorel Cardoş şi Dumitru Pop din Satu Mare.
Finii naşului Blaga au derulat afaceri bănoase cu alcool, bere vrac, ulei alimentar, produse petroliere şi lucrări finanţate cu bani publici. Cu toţii au fost anchetaţi pentru evaziune fiscală, contrabandă sau alte infracţiuni (fals şi uz de fals), doi dintre ei fiind şi arestaţi (Coriolan Pop-Bruchental şi Dumitru Pop.

In acest context, este evident ca asistam la o rafuiala de proportii in care victime sigure suntem, din nou, tot noi. Cat priveste rezultatul luptei dintre Basescu si Blaga, am putea paria pe primul: este zoon politikon recunoscut, are arme sofisticate si aplica o strategie care l-a dus mereu la victorie. Pentru Blaga, in schimb, vanitatea si partidul aflat in pragul colapsului constituie dezavantaje clare.

 

Autor Aura Costea 10 Februarie 2011, 18:50 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii