Noua Republică : Nu vrem cianură în cultură și natură!

De Redactia 13 Septembrie 2013, 00:36 Politica
Mai face cineva lobby pentru România? Întreb pentru că nu lipsesc politicienii care s-au înghesuit să facă lobby pentru o companie canadiană. Bag mâna în foc pentru un singur lucru: la Noua Republică nu există oameni cumpărați de RMGC. N-avem beneficiari de favoruri materiale oferite de compania canadiană. Suntem liberi să spunem ce vrem. Și spunem NU.

Mihail Neamţu : Exploatarea aurului de la Roșia Montană trebuie respinsă plecând de la trei principii: cel ecologic, cel istoric-cultural, cel economic. Nu vrem cianură în cultură și natură!

Grija față de mediul înconjurător e firească, ca și nevoia de conservare a patriomoniului. Roșia Montană este un loc special pentru Ardeal, întrucât întâlnești acolo urmele incontestabile ale romanității noastre (cu scuzele de rigoare pentru tracomani și dacologi). Împăratul Traian, spaniol de neam, a extras din zăcămintele Carpaților peste 160 tone de aur și 331 tone de argint (așa cum spun studiile academicianului francez Jérôme Carcopino).

Galeriile romane de la Roșia Montană (Alburnus Maior cum i-ar fi spus latinii) emoționează nu pentru că sunt doar vechi, ci pentru că vorbesc despre originile poporului român. Galeriile sunt proba continuității noastre în Transilvania! (E chiar ironic să vezi că tocmai UDMR s-a împotrivit distrugerii acestor urme de romanitate!).

Cine oare își imaginează un Stonehenge britanic înconjurat de un lac plin cu cianuri? A distruge urmele nașterii tale acum două mii de ani ca popor înseamnă să disprețuiești memoria înaintașilor.

Iată de ce Noua Republică – singurul partid fără politicieni cumpărați de RMGC – spune iarăși NU proiectului canadian, acceptat de gașca transpartinică a politicienilor de tranziție!

E o informație publică faptul că majoritatea clasei politice a susținut proiectul. Victor Ponta și Traian Băsescu, Adina Vălean (PNL) & Daniel Barbu (PNL), Ilie Sârbu (PSD), Dan Șova (PSD), Rovana Plumb (PSD) și Radu Berceanu (PDL), dar și Elena Udrea (MP/PDL) sau Mihai Răzvan Ungureanu (Forța Civică), au susținut exploatarea. O grupare transpartinică și trans-ideologică.

OK – suntem într-o țară democratică și cu toții avem dreptul la o opinie.

Au susținut acești politicieni în chip inocent exploatarea? Au pledat PRO-RMGC din rațiuni de Stat, adică pentru popor și, deci, total inocent în raport cu interesele corporatiste? Le-am respecta opinia doar dacă am avea certitudinea că domniile lor (sau apropiați de partid) n-au făcut profit material de pe urma acestor acțiuni de lobby la București și la Bruxelles.

Când vrei să fii un politician vertical, pui interesul național înaintea interesului personal. Noua Republică n-a găsit argumente ca proiectul RMGC să fie – aici și acum – în interes național: natură, cultură, economie.

Mihail Neamţu - Preşedinte Noua Republică

 

Autor Redactia 13 Septembrie 2013, 00:36 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate