Ediție aniversară ’’Vădeni Fly-In’’

De Redactia 26 Mai 2017, 12:28 Oferte

Iubitorii aviației sunt așteptați sâmbătă, 27 mai, de la ora 10,00, la  „Vădeni Fly-In” (DACA VOR FI CONDITII METEO NECORESPUNZATOARE, MANIFESTAREA SE VA DESFASURA DUMINICA 28 MAI !). Devenită deja o tradiție în sud-estul țării, manifestarea a ajuns anul acesta la o ediție aniversară, cea de-a 10-a!

La fel ca și anul trecut, Forțele aeriene române au confirmat participarea la sărbatoarea zborului de la Galați și Brăila. Trei aeronave de lupta MIG 21 Lancer, de la Baza din Fetești, trei avioane de antrenament IAR 99 si alte patru YAK 52, dela Scoala de aplicatie a fortelor aeriene din Bobocu– Buzău, vor încânta publicul prezent la aerodromul Aerial Club. Aeronavele vor evolua atât individual cât si in formatii, aceasta fiind o ocazie rară pentru spectatorii din zonă să vadă in zbor avioanele militare românești.

Dupa incheierea momentului oferit de Fortele Aeriene Române va fi rândul instructorilor si pilotilor de aeronave ultraușoare să arate ce pot. In timpul demonstratiei de zbor, spectatorii pot vedea peste 30 de motoparapante, motodeltaplane si avioane de agrement din toata țara. Vor fi evolutii atât solo cât si in formatie, in care zburatorii prezenti la Vădeni vor arata publicului cât de spectaculos dar si cât de sigur este zborul cu aceste aparate. Din reteta intâlnirii zburatorilor nu vor lipsi atât de apreciatele salturi ale parasutistilor.

După ora 14,00, când motoarele vor fi oprite, spectatorii vor putea să vadă de aproape toate aparatele de zbor prezente la aerodromul dintre Galați si Brăila, vor putea sa stea de vorba cu pilotii si sa faca fotografii iar cei care vor să simtă „pe pielea lor” magia zborului vor putea să facă zboruri de agrement în zonă și, așa cum s-a întâmplat si in alti ani, suntem siguri ca multi dintre ei vor reveni la Vădeni sa mai zboare sau chiar sa urmeze cursurile scolii de zborAerial Club. Sărbatoarea aeronautică de la Dunărea de jos continua si duminica, pentru cei care nu au reusit sa zboare in ziua fly-in-ului.

La editia 2016„Vădeni Fly-In” membrii aeroclubului Aerial au prezentat cu mandrie rezultatele unui proiect de restaurare derulat impreuna cu Asociatia pilotilor siproprietarilor de aeronave (AOPA Romania) si cu Muzeul National al Aviatiei Romane. Este vorba despre un avion militar de tip IAR 93, care a avut inmatricularea 229, si care arata acum ca abia iesit de pe portile fabricii de avioane de la Craiova. Anul acesta, membrii aeroclubului si-au asumat restaurarea unei alte aeronave. Este vorba despre un aparat de vanatoare de tip MIG 21, care a apartinut Fortelor Aeriene Romane, avand inmatricularea 508, si care, de acum înainte, va face formatie la aerodromul Vadeni cu IAR-ul 93 229.     

Aerial ClubGalati este o asociatie non-profit, apolitică, ce are ca scop promova rea sidezvoltarea sporturilor aviatice. A luat fiinta in anul 2003, ca urmare a dorintei comune a câtorva entuziasti de a da o forma legitima si legala activitatilor de tip aeronautic in zona de sud-est a tarii. Activitatea AerialClub Galati este diversificata atat ca aparate de zbor (parasute, parapante, deltaplane, motoparapante, motodeltaplane, avioane ultrausoare) cât si ca activitatile legate de zbor (scoala de zbor sportiv, zboruri de agrement dar si misiuni de zbor in folosul activitatilor ecologice sau pentru cautare sau observare in situatii de urgenta, activitati in scop turistic, publicitate aeriana, consultanta in achizitia de aparate de zbor, echipamente si accesorii specifice).

Aerial Club Galați, singurul aeroclub privat din zona Galați-Brăila-Vaslui-Tulcea-Vrancea, dispune de propriul teren de zbor, in comuna Vadeni din judetul Braila, unde ofera capacitati de hangarare (sub paza 24 de ore din 24), alimentare si mentenanta aparate de zbor ultrausoare, sala de pregatire teoretica, informare meteo.
Aerial Club Galati

 

Autor Redactia 26 Mai 2017, 12:28 Oferte
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii