Oferta CFR Călători pentru elevi: Școala Altfel ... în tren!

De Redactia 16 Martie 2016, 13:08 Oferte

În mai multe locații feroviare din țară, reprezentanţii CFR Călători vor organiza programe educaţionale pentru copii, în cadrul săptămânii “Şcoala Altfel” ce va avea loc în  perioada 18-22 aprilie 2016.  CFR Călători vine în întâmpinarea părinţilor şi a cadrelor didactice şi propune pentru această săptămână călătoriile individuale sau de grup ale copiilor, pe distanţe scurte, la alegere.

Precizăm că, în tot timpul anului la călătoria cu trenurile CFR Călători spre orice destinaţie din România, copiii de până la zece ani beneficiază de unele dintre cele mai atractive reduceri: 50% la trenurile InterRegio şi Regio, atât la clasa întâi cât şi la clasa a doua. Copiii mai mici de cinci ani pot călători gratuit fără loc separat.

Reducerile pentru copiii de până la zece ani se cumulează cu reducerea pentru cumpărarea cu anticipaţie, cu reducerea de fidelitate (pentru călătoria cu mai multe trenuri) şi cu reducerea de 5% pentru biletele cumpărate online.

Grupurilor de minim 20 de copii, organizate prin unitatea de învăţământ sau prin inspectoratele şcolare, li se acordă o reducere de 50% la trenurile InterRegio şi Regio, clasa a doua. De reducere beneficiază inclusiv personalul însoţitor (1 persoană la 10 copii).
Pentru pasionaţii  mici şi mari de călătorii cu trenul, recomandăm şi vizitele la următoarele muzee: Muzeul CFR din Bucureşti,  Muzeul locomotivelor de la Dej, Muzeul locomotivelor cu abur de la Reşiţa,
Muzeul locomotivelor cu abur de la Sibiu, expoziția „Mic Muzeu CFR” din gara Bistriţa.
-------------
Reamintim că, în cadrul săptămânii „Școala Altfel” într-un tren Săgeata Albastră vor avea loc atelierele educaționale pentru copii „Poftiți în vagoane”, care se desfășoară în Remiza Automotoare Bucureşti.

Copiii vor petrece o oră și jumătate într-un tren special amenajat ca un atelier de imaginație și creație, perfect pentru toți cei pasionați de călătorii și tehnologie. Cei mici au ocazia unică să viziteze spectaculosul bord de comandă al trenului și să experimenteze profesiile de controlor de tren și mecanic de locomotivă.

Copiii vor învăța că trenul este cel mai prietenos mijloc de transport cu mediul înconjurător şi că, regula de bază, pentru efectuarea unei călătorii, este aceea de a avea bilet!

Programul educațional sprijinit de CFR Călători, și organizat în parteneriat cu Holy & Molly, se desfășoară în Remiza de Automotoare Bucureşti a CFR Călători, o locație ușor accesibilă, fiind situată în imediata apropiere a stației de metrou 1 Mai, în zona străzii Grivița.
Pentru mai multe detalii şi rezervarea biletelor vă rugăm să ne scrieți la adresa comunicare.calatori@cfrcalatori.rosau să accesaţi pagina de Facebook Poftiti in vagoane.
 
***
CFR Călători îşi exprimă disponibilitatea de a încheia parteneriate cu organizatori de programe educaţionale pentru copii din întreaga țară care să promoveze călătoria cu trenul, spiritul civic și creativitatea.
 
Despre CFR Călători:
Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de transport feroviar de pasageri de calitate, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.

 

Autor Redactia 16 Martie 2016, 13:08 Oferte
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii