Un nou spectacol la planetariul din Bârlad

De Redactia 08 Decembrie 2016, 09:43 Oferte

planetariul BarladMuzeul „Vasile Pârvan” a achiziţionat un nou spectacol de planetariu ce poartă numele: „Jurnalul unui Miliard de Sori” (Journey to a Billions Suns). Noul spectacol de planetariu a fost achiziţionat de către Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad pentru departamentul de astronomie, cu prilejul aniversării a şapte ani de la inaugurarea planetariului.

„Jurnalul unui Miliard de Sori”, aşa cum este numit acest spectacol de planetariu, prezintă o frumoasă călătorie prin galaxia noastră. Plecând de la obiectele din Sistemul Solar până la o deplasare îmaginară cu viteza luminii spre cele mai importante stele, care pot fi observate şi cu ochiul liber în nopţile senine de iarnă. De asemenea, tot în această prezentare, se oferă informaţii despre cea mai nouă misiune operată de către Agenţia Spaţială Europeană: GAIA. Acesta este un telescop spaţial ce are ca principal obiectiv realizarea unei hărţi tridimensionale de mare precizie a galaxiei noastre, şi de a descoperi noi informaţii despre originea Căii Lactee.

Spectacolul de planetariu se adresează în special elevilor, studenţilor şi tuturor celor pasionaţi de astronomie şi de ştiinţă. Cei interesaţi de noua achiziţie pot viziona acest spectacol de planetariu începând cu data de 06 Decembrie 2016. Reamintim că spectacolele de planetariu se desfăşoară în fieacare zi de marţi până sâmbătă, cu proiecţii la orele 11.00, 13.00 şi 15.00. Pentru un spectacol de planetariu este necesar un minim de 20 persoane, preţul biletului este 4 lei. Relaţii şi programări la numărul de telefon: 0335 42 88 08

Mircea Mamalaucă,
Directorul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad

Dumitru Ciprian Vîntdevară,
Muzeograf al Planetariului și Observatorului Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad

 

Autor Redactia 08 Decembrie 2016, 09:43 Oferte
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii