Mesajul meu antidrog, ediția a XIV-a a concursului național

De Redactia 20 Februarie 2017, 14:17 Oferte

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila (CPECA), a lansat ediţia a XIV-a a concursului „Mesajul meu antidrog", având ca temă „Colorează-ţi viaţa altfel...fără droguri!". Evenimentul s-a desfăşurat la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila (corp 2), din strada Petru Maior.

„Mesajul meu antidrog" este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea ANA.

Ediţia a XIV-a a concursului se derulează în intervalul februarie - iulie 2017, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din toate judeţele ţării şi din Bucureşti.

Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.
 
Parteneri în acest proiect, la nivelul judeţului Brăila, sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila şi autorităţile locale.

Secţiunile ediţiei a XIV-a sunt: eseu literar, arte vizuale (grafică, desen şi fotografie), film scurt metraj, spot, sport, iar criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.

Etapa judeţeană din acest an se desfăşoară în perioada 20.02-05.05.2017. Lucrările realizate vor fi transmise până la data de 05.05.2017, la sediul CPECA Brăila. Fişa de înscriere se poate aduce înainte de realizarea lucrării sau o dată cu aceasta, până la termenul menţionat.

Ca în fiecare an, elevii brăileni au ocupat locuri fruntaşe la ediţiile naţionale ale concursului. Ediţia a XIII-a a îmbogăţit palmaresul brăilean cu trei rezultate meritorii:

- Arte vizuale-liceu, premiul I: Alexandru Şirin (Liceul de Arte „Hariclea Darclee")
- Eseu literar-gimnaziu, premiul II: Zamfir Costel (Şcoala Gimnazială Specială Tichileşti, judeţul Brăila)
- Film-liceu, premiul II obţinut de echipa de elevi - Stoian Ionuţ Alexandru, Alexandru Şirin, Ţapu Eduard Valentin, Stoica Bogdan, Motoc Daniel Valentin, Oprişan Iulia Adriana (Liceul de Arte „Hariclea Darclee").

Cu prilejul lansării ediţiei curente, au fost înmânate premiile şi diplomele, oferite de ANA câştigătorilor mai sus menţionaţi.

Ne exprimăm încrederea că rezultate obţinute la ediţiile anterioare vor fi urmate şi în ediţia a XIV-a a concursului de noi reuşite care să justifice acest demers preventiv.

 

Autor Redactia 20 Februarie 2017, 14:17 Oferte
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii