Emisiune numismatică cu tema 100 de ani de învățământ superior românesc la Cluj

De Redactia 24 Septembrie 2019, 14:13 Oferte

În conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 30 septembrie 2019, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de învățământ superior românesc la Cluj.

Caracteristicile monedei sunt următoarele:

    valoare nominală: 10 lei;
    metal: argint;
    titlu: 999‰;
    formă: rotundă;
    diametru: 37 mm;
    greutate: 31,103 g;
    calitate: proof;
    cant: zimțat.

Aversul monedei prezintă clădirea și numele Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, inscripţia „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2019”.

Reversul monedei prezintă Aula Magna a Universității „Babeș-Bolyai”, o carte deschisă pe care se găsește inscripția „TRADITIO NOSTRA UNACUM EUROPAE VIRTUTIBUS SPLENDET”, inscripția circulară „100 DE ANI DE UNIVERSITATE ROMANEASCA LA CLUJ” și anii „1919-2019”.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 300 monede din argint.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare este de 385,00 lei.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de învățământ superior românesc la Cluj au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

 

Autor Redactia 24 Septembrie 2019, 14:13 Oferte
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii