”Asteroizii şi viaţa pe Terra”, prezentare publică, invitat special: Mirel Bîrlan

De A.Frangu 22 Mai 2019, 22:20 Oferte

afisSâmbătă, 25 mai 2019, ora 20.00, la sediul central al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad va avea loc prezentarea ”Asteroizii şi viaţa pe Terra” iar după ora 21.30 vor avea loc observaţii astronomice pe platoul din faţa Teatrului „Victor Ion Popa”. Accesul este liber.

Invitat special al evenimentului este Mirel Bîrlan astronom la Institutul de Mecanică Cerească şi de calcul al Efemeridelor din cadrul Observatorului Astronomic din Paris şi cercetător asociat la Institutul Astronomic al Academiei Române. El a propus Uniunii Astronomice Internaţionale denumirea asteroidului 7986 Romania. Din anul 2001 asteroidul cu numărul 10034 îi poartă numele.

Amănunte aflăm din comunicatul de presă dat publicității de Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad: ”Asteroizii fac parte din categoria micilor corpuri care se află în Sistemul Solar. Cataloagele lor includ peste 790 mii de astfel de corpuri. Cea mai mare parte a acestora se află între planetele Marte si Jupiter, în centura principală de asteroizi.

O populaţie de asteroizi se apropie de orbita Pamantului; aceştia sunt asteroizii geointersectori. Cunoaşterea intima a acestei populaţii ne oferă cheia descifrării istoriei şi evoluţiei Sistemului Solar, de la inceputul formârii proto-planetelor, acum 4,5 miliarde de ani.
    
Conferinţa va prezenta cele mai noi cunoştinte despre asteroizi, obţinute cu ajutorul misiunilor spaţiale Rosetta, Hayabusa 1 şi 2, Dawn şi OSIRIS-Rex. Aceste rezultate vor fi completate cu informaţiile obţinute de la sol şi cu instrumentele instalate pe telescoapele de 8 m diametru, Very Large Telescope din Cerro Paranal în Chile”. 

 

Autor A.Frangu 22 Mai 2019, 22:20 Oferte
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii