Directioneaza 2% din venit si sustine o cauza!

De Redactia 01 Martie 2017, 16:18 Oferte

Un gest mic pentru dumneavoastră poate înseamna mult pentru alţii! Cum? Prin redirecţionarea impozitului anual de 2% către o organizaţie neguvernamentală.

„Suntem alături de oameni de peste 150 de ani şi construim legături între ei!”, este motto–ul după care ne desfăşuram activitatea, zi de zi. În acest context, Poşta Română a ales să se implice în sprijinirea tuturor organizaţiilor non-profit care ne-au solicitat acest lucru, pentru derularea campaniei de strângere de fonduri, prin direcţionarea unui procent de 2% din impozitul pe venit aferent anului 2016.

Anul acesta, au venit către noi trei organizaţii neguvernamentale reprezentative, iar pentru ca dumneavoastră să înţelegeţi mai bine cauzele pentru care luptă şi să decideţi pe cine susţineţi aveţi, mai jos, câte o scurtă prezentare a celor trei ONG-uri:

- Fight for life Charity – luptă pentru a ajuta la însănătoşirea copiilor bolnavi de cancer. Anul acesta, cu banii strânşi din redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit, vor cumpăra aparatură medicală pentru secţiile de oncologie pediatrică de la Spitalul de copii „Marie Curie”, din Bucureşti, şi de la Spitalul „Louis Ţurcanu”, din Timişoara.

- Greenpeace Romania – depune eforturi pentru protejarea mediului înconjurător. Anul acesta, donaţiile din partea oamenilor vor susţine cele două campanii aflate în desfăşurare: protejarea şi administrarea responsabilă a pădurilor şi reducerea poluării.

- Salvaţi Copiii – asigură dreptul la viaţă al copiilor născuţi prematur. Cu sprijinul celor care vor redirecţiona asociaţiei cei 2%, vor continua programul de dotare cu echipamente performante a secţiilor de nou-născuţi, ajutându-i, astfel, să trăiască.
   
Ce înseamnă 2%?
Prevederea 2% este un mecanism de transparenţă fiscală prin intermediul căruia contribuabilii, persoane fizice sau juridice, pot să direcţioneze 2% din impozitul lor pe venit către o organizaţie neguvernamentală (asociaţie sau fundaţie). Puteţi decide, astfel, unde ajung 2% din impozitele dumneavoastră. Dacă nu folosiţi această opţiune, suma respectivă va fi încasată şi gestionată de către stat.
 
De ce e bine să folosiţi această prevedere?
Nu vă costă nimic!
Contribuiţi la eficientizarea cheltuirii banilor publici – deci ai dumneavoastră!
 
Nu ştiţi care sunt paşii pe care trebuie să-i urmaţi?
Sunt puţini şi simpli. Ataşat, găsiţi formulare precompletate care au, ca beneficiar, una din cele trei organizaţii. Acestea pot fi multiplicate în câte exemplare este necesar, apoi completate, cu datele dumneavoastră, cu majuscule, în spaţiile special prevăzute, iar la final, prin semnatură, certificaţi faptul că sunteţi de acord. Toată operaţiunea durează câteva minute.

Vreţi să ajutaţi şi mai mult? Nimic mai simplu! Povestiţi-le prietenilor, familiei sau colegilor despre modul în care alegeţi să vă implicaţi în viaţa comunităţii! FIŢI O SURSĂ DE INSPIRAŢIE!

Atenţie, însă! Puteţi opta doar pentru o singură organizaţie. Redirecţionarea se poate face o singură dată anual, pentru a susţine o singură cauză.

Puteţi lista formularele precompletate cu datele fundaţiilor de pe site-urile celor trei organizaţii:

http://www.fightforlife.ro/formularul230.php

http://www.greenpeace.org/romania/Global/romania/doi%20la%20suta/Formular%20230%20Greenpeace%20Romania.pdf

http://www.salvaticopiii.ro/upload/p00040006_Formular_230_SalvatiCopiii.pdf

Aşteptăm aceste formulare completate până la data de 1 mai 2017 la adresa Departamentului Comunicare: Bulevardul Dacia nr.140, Sector 2, Bucureşti, camera 309 sau, scanate, la adresa de email: massmedia@posta-romana.ro.

Vă mulţumim pentru sprijin, în numele celor trei organizaţii!

Departament Comunicare
Posta Romana

 

Autor Redactia 01 Martie 2017, 16:18 Oferte
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii