Meniul ideal pentru o viaţă sănătoasă

De Redactia 23 Septembrie 2011, 21:20 Naturiste
Alimentaţia sănătoasă înseamnă în primul rând alimente naturale şi variate. Cine are grijă zilnic de acest lucru şi evită excesele, nu va fi în pericol de a atinge gradul de obezitate, de a suferi de diverse boli sau de a ţine diete. În plus, astfel nu trebuie să neglijăm plăcerile culinare, dar să nu facem un obicei din acestea. Un alt lucru important este ca atunci când servim masa să fim relaxaţi, să mâncăm liniştiţi, să nu mâncăm pe fugă, în picioare sau repeziţi.

Regulile de aur pentru alimentaţia sănătoasă sunt următoarele: diversitate şi măsură! Nu există un meniu ideal, unul care este valabil pentru oricine şi pe placul oricui, deoarece acesta trebuie adaptat fiecărei situaţii şi persoane în parte. Studiile, cercetătorii, articolele din presă, specialiştii emit anumite atenţionări, anumite sfaturi şi reguli care de-a lungul timpului au început să se contrazică.

Spre exemplu, dacă grăsimea era exclusă de pe lista nutrienţilor sănătoşi, astăzi ea este recomandată. Este foarte dificil şi complicat în acelaşi timp să fie studiat şi cer-cetat comportamentul oamenilor în privinţa alimentaţiei, deoarece fiecare om este unic, are propriile nevoi, iar stu-diile se fac dintr-un anumit punct de vedere. De aceea toate „poruncile” care descriu dietele de diferite tipuri şi feluri trebuie gândite şi adaptate propriului organism. Nu trebuie luate ca atare şi nici respectate în profunzime.
În primul rând trebuie să ne ascultăm organismul şi să ne hrănim într-o manieră responsabilă. Iată câteva principii după care ne putem ghida fără probleme:
- cu cât există mai multă diversitate, cu atât este mai bine
- este foarte important să ne menţinem echilibrul şi măsura
- timpul, cele 15 sau 30 minute pe care ni le luăm ca să mâncăm, este foarte important
- pe cât posibil este indicat să folosim alimente naturale
- hidratarea joacă un rol foarte important pentru o viaţă sănătoasă 

 

Autor Redactia 23 Septembrie 2011, 21:20 Naturiste
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii