Limonada - o bautura traditionala

De Redactia 04 Iunie 2011, 08:57 Naturiste
Limonada trebuie să fie mai mult decât o băutură răcoritoare ce ne însoţeşte vara în momentele frumoase de relaxare. Chiar şi în această perioadă când temperaturile se menţin în parametri normali este nevoie ca gustosul suc acrişor să fie consumat cu regularitate. Motivul este simplu: o dietă sănătoasă nu implică numai produse alimentare naturale ci şi un aport lichid cu proprietăţi similare.

Lămâile sunt “rezervoare” de vitamina C, vitamina B, riboflavină şi de minerale precum: calciul, fosforul, magneziul, carbohidraţi şi proteine. Toţi aceşti compuşi organici şi anorganici  sunt ancoraţi în pulpa fructelor şi în sucul lor care este folosit la prepararea limonadei. Limo-nada se deosebeşte esenţial  de băuturile răcoritoare din comerţ prin efectul său tonic ce combate astenia şi prin influenţele pozitive asupra întregului organism. De exemplu, puţini ştiu că aceasta protejează plămânii de o afecţiune extrem de incomodă: astmul.

Persoanele care consumă puţine citrice sau doar  în cantităţi foarte mici sunt mai predispuse la această afecţiune decât cele care le consumă frecvent. Astmul asemenea altor afecţiuni, se poate declanşa oricând din cauza anumitor factori de mediu sau pe baza unei sensibilităţi genetice, aşadar o măsură de siguranţă suplimentară nu poate fi nefolositoare. Sucul de lămâie amestecat cu apă fierbinte vă poate scăpa de unele afecţiuni ale sistemului digestiv, precum sunt: greaţa, balonarea, constipaţia, senzaţia de arsuri la nivelul stoma-cului şi cele generate de para-ziţi. De asemenea contribuie la eliminarea toxinelor din intestine şi acţionează ca un purificator al sângelui.

Chiar dacă nu vă vine să credeţi, limonada are darul de a ne face mai frumoşi. Consumată zilnic aceasta acţionează ca un remediu anti-îmbătrânire care elimină ridurile şi oferă vitalitate şi strălucire tenului. Mai mult decât atât, este folositoare la îngrijirea şi sănătatea dentară.

Sucul proaspăt de lămâie poate opri sângerarea gingiilor şi înlătura durerile dentare în urma aplicării asupra zonelor afectate. Datorită conţinutului său ridicat de potasiu controlează hipertensiunea arterială şi face adevărate minuni în lupta cu bolile de inimă. Un alt beneficiu este acela că limonada creează condiţii pentru pierderea rapidă în greutate. La fel de important ca cele spuse anterior este că sucul de lămâie reduce stresul şi depresia, contribuind astfel în mare măsură la menţinerea sănătăţii psihice.


 

Autor Redactia 04 Iunie 2011, 08:57 Naturiste
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii