Ceaiul verde
Ceaiul verde, denumit ştiinţific Camellia sinensis, este originar de pe versanţii munţilor Hymalaia. Frunzele plantei reprezintă partea din care se prepară infuzia, cu aromă plăcută şi efect stimulant.
Ceaiul verde are efect asemănător cu cafeaua, întrucât conţine acelaşi principiu activ, respectiv cofeina (dar ceva mai slabă decât în cazul cafelei). O cană de ceai preparată corect are acelaşi efect cu o ceaşcă de cafea tare. Infuzia de ceai se poate îndulci şi eventual se adaugă o feliuţă de lămâie, când este mai tare.
Efectele ceaiului
Sunt în primul rând cele de stimulare a aparatului digestiv prin activarea peristaltismului intestinal, a digestiei precum şi a activităţii sistemului nervos. Ceaiul este indicat înaintea eforturilor intelectuale mari, a examenelor, în cazul tulburărilor de circulaţie cerebrală, precum şi ca revigorant, prin îndepărtarea oboselii. Este preferabil să bem ceai decât cafea pentru stimularea diurezei, a reflexelor şi pentru creşterea atenţiei. Ceaiul previne depunerile de colesterol pe pereţii vaselor de sânge. Ceaiul conţine o variantă a cofeinei, teină, apoi teobromină şi teofilină, tanin, vitamina C în cantitate destul de mare, vitaminele B, P şi acid pantotenic. Mai conţine şi săruri minerale. Ceaiul nu este hrănitor.
Ceaiul verde are efect asemănător cu cafeaua, întrucât conţine acelaşi principiu activ, respectiv cofeina (dar ceva mai slabă decât în cazul cafelei). O cană de ceai preparată corect are acelaşi efect cu o ceaşcă de cafea tare. Infuzia de ceai se poate îndulci şi eventual se adaugă o feliuţă de lămâie, când este mai tare.
Efectele ceaiului
Sunt în primul rând cele de stimulare a aparatului digestiv prin activarea peristaltismului intestinal, a digestiei precum şi a activităţii sistemului nervos. Ceaiul este indicat înaintea eforturilor intelectuale mari, a examenelor, în cazul tulburărilor de circulaţie cerebrală, precum şi ca revigorant, prin îndepărtarea oboselii. Este preferabil să bem ceai decât cafea pentru stimularea diurezei, a reflexelor şi pentru creşterea atenţiei. Ceaiul previne depunerile de colesterol pe pereţii vaselor de sânge. Ceaiul conţine o variantă a cofeinei, teină, apoi teobromină şi teofilină, tanin, vitamina C în cantitate destul de mare, vitaminele B, P şi acid pantotenic. Mai conţine şi săruri minerale. Ceaiul nu este hrănitor.
Scrie un comentariu
Comentarii
Vezi toate comentariile
Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.
Scrie un comentariu