Opisul mortii – biografia ministrului de succes

De Cezar A. Mihalache 22 August 2011, 21:17 Natiunea
Exact la un an de la moartea bebelusilor în prapadul de la maternitatea Giulesti, exact în ziua în care parintii acelor îngeri, pârjoliti de un sistem indiferent si un factor uman incostient, nu au fost lasati sa puna macar un însemn comemorativ pe zidurile cladirii care le-a adus nenorocirea în suflete, schimbându-le brusc si brutal destinul de parinti, într-o batjocura si o sfidare pe care, da!, trebuie sa le consideram exact asa cum sunt, batjocura si sfidare, nu sa le cautam explicatii în presupuse „concidente”, monstruosa coalitie de la putere a promovat un personaj care are, nu pe constiinta, caci ar fi prea mult spus, ci undeva în trecutul indiferentei sale, o lista a mortii si mai cutremuratoare.

20 de bebelusi morti la maternitatea din Oradea din cauza unor infectii intraspitalicesti. O sfidare în care demisia fostului ministru nu poate fi privita doar ca o simpla coincidenta, premierul si locatarul de la Cotroceni numind cu buna stiinta în fruntea Sanatatii un personaj demis la acea vreme pentru grave  neglijente si care, astazi, „recupereaza”, privind poate chiar ironic spre aceia care l-au debarcat cândva si care ajung acum la mâna sa.

Prin numirea noului ministru al Sanatatii, nu doar UDMR, ci si principlul partid de guvernamânt transmit un mesaj cât se poate de clar românilor: „Nu ne pasa câtusi de putin de voi!”. Caci este evident, monstruozitatii care ne scufunda în cei mai negri ani traiti vreodata de natiunea româna, nu îi pasa ca oamenii sunt condusi de incompetenti, nu îi pasa ca sub ministri sai, tot mai dubiosi ca formare si intelect, oamenii de rând mor cu zilele în spitalele tot mai infecte. Puterea are nevoie de oricare dintre celelalte bogatii ale tarii, dar nu de resursa umana. Careia îi nimiceste cu o înversunare patologica nivelul de trai, aruncând-o dincolo de linia subzistentei, careia îi risipeste cu o placere bolnavicioasa ultimele crâmpeie de speranta.

Desigur, de ar fi sa tinem seama de ilogica acestei guvernari, daca mâine acest nou ministru al Sanatatii si-ar da carecumva demisia, urmatorul numit ar trebui sa aiba „la activ” un opis al mortilor si mai convingator. Pentru ca acesta este mersul guvernului actual. Din ce în ce mai multi incompetenti, din ce în ce mai multi ministri superficiali, din ce în ce mai multe nume care sa aiba în spate suficiente victime pentru a merita sa conduca aceasta tara.

Pentru Emil Boc, moartea celor 20 de bebelusi la Oradea sub mandatul de director al aceluia a carui nominalizare din partea UDMR a acceptat-o, nu constituie decât „un eveniment neplacut si nedorit”. Si care nu-l putea împiedica sa-l numeasca pe acesta ministru al Sanatatii, dând astfel satisfactie maghiarimii politice. Care vede cum, rând pe rând, institutiile Statului Român sunt dezmembrate.

Si, de fapt, ce s-a schimbat în Sanatate? Nimic, absolut nimic… Maghiarimea politica nu a obtinut nici macar controlul real al Casei de sanatate, trecerea acesteia „în coordonarea” Ministerului fiind de fapt, din punct de vedere juridic, egala cu zero. Nu s-a obtinut controlul politic al institutiei de casa a PDL-ului, si cu atât mai putin al fluxurilor financiare specifice, aceasta ramânând pe mai departe ordonator principal de credite. Adica, pastrând în continuare nestingherita partea tainului. Si cum nici bugetul Sanatatii nu a a fost suplimentat, nici macar cu 0,1 la suta, nici oamenii de rând nu au avut ceva de câstigat. Poate doar maghiarimea politica sa fi trait satisfacatia unei noi împunsaturi de batjocura la adresa românilor.

 

Autor Cezar A. Mihalache 22 August 2011, 21:17 Natiunea
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii