Tupeul public și intrarea la guvernare prin metoda „acordul”

De Cezar A. Mihalache 27 Martie 2014, 09:31 Natiunea
Ar fi trebuit puși ei în dezbatere… penală. Poate chiar în aceeași zi în care autoritățile noastre au luat urma celor patru extremiști unguri. Și, așa cum unul dintre cei patru a fost condus afară din țară, la fel, în clipa în care au anunțat lansarea „în dezbatere publică” a două proiecte vizând autonomia, liderii Partidului Popular Maghiar din Transilvania trebuiau conduși direct la pârnaie. Trebuiau duși întâi pe la mititica să facă acolo o primă dezbatere despre autonomie, poate cu mult săpun le-ar fi trecut!, nu să fie lăsați să posteze public proiecte de dezmembrare a țării.

Din păcate, cum Justiția noastră nu i-a pus în „discuție”, s-au repezit ei să-și pună proiectele de demembrare teritorială a țării în dezbatere. Ba, de parcă ar fi avut cel puțin rang de autoritate în stat, au anunțat lansarea proiectelor în dezbatere publică pentru două luni. Că așa au văzut ei că fac instituțiile statului și cum se visează deja cel puțin o instituție în statutul lor autonomist, au copiat modelul.

Și iarăși nimeni nu i-a deranjat! Că vorba aceea, la noi se poate orice și oricine poate lansa ce-i trece prin cap. Azi un proiect de dezmembrare a țării, mâine schimbare formei de guvernământ și în cele din urmă schimbarea numelui țării!

Și nu doar faptul că extremiștii PPMT se joacă iarăși cu pachețelele autonomiste ambalate cu fundiță alb-verde pe colacul de BUDApesta ar trebui să ne îngrijoreze, am văzut noi politicieni de-ai noștri, cozi de topor, umblând cu rahaturi mai mari între dinți, ci „motivarea” pe care au așezat-o aceștia ca argument al lansării în dezbatere publică. Pentru că ei vin cu două proiecte legislative ca parte a… dreptului constituțional la autonomie. Adică, nu mai marjează pe introducerea autonomiei în Constituție, ca preambul al acțiunilor lor, ci vorbesc deja despre dreptul la autonomie ca drept constituțional!

Or, o fi iapa nebună și cu mintea împrăștiată prin pustă, dar parcă aici miroase totuși și a ceva jăratic pus la bot! Să aibă oare liderii de la PPMT o anumită certitudine? În speță, garanția introducerii autonomiei în proiectul de revizuire a legii supreme? Mai ales că, ei punctează deja și formulele de aplicare care ar urma după perioada „de dezbatere publică” de două luni, ce se va încheia fix când vor fi reluate discuțiile despre revizuirea Constituției sub sceptul monarhisto-unguresc al noului șef al Senatului.

În plus, deși ne-am aștepta ca PPMT să-și promoveze proiectul în parlament în baza unei inițiative legislative cetățenești, pentru care ar trebui, ce-i drept!, să strângă 250 000 de semnături, liderii formațiunii ne anunță că aceasta este ultima variantă la care se gândesc, având în tolbă alte două căi de acces în legislativ. Prima ar fi prin intermediul Guvernului, în care găsesc deja lobbistii UDMR, sau prin apelarea la grupul parlamentar al UDMR.

Și nu va fi nicidecum liniștitoare „garanția” unor analiști care se vor jura că UDMR nu va pactiza niciodată cu PPMT! Căci, am asistat deja la semnarea primului parteneriat al diavolului adus la guvernare de către PSD cu una dintre jivinele iredentiste. Dovadă că  hoardele se adună, însuși guvernul fiind supus unui amplu proces de maghiarizare, prin intermediul UDMR intrând la guvernare Partidul Civic Maghiar. Pentru că asta înseamnă, de fapt, „protocolul politic” semnat de UDMR cu PCM, acord prin care PCM susține lista de europarlamentari ai UDMR, iar maghiarimea de la guvernare le promovează proiectele de autonomie (și poate le va ceda și câteva posturi din cele 14 scaune de secretari de stat pe care le-au obținut prin acodul lor cu PSD)! Și, probabil, va urma un acord și cu PPMT…

Iar PPMT (dar la fel de bine am putea scrie PCM ori UDMR!) ne avertizează că în dezbatere publică nu a fost lansată o idee, ci de-a dreptul o „o lege-cadru privind regiunile” prin care ne pun ei nouă „la punct” tipurile de regiune, felul de constituire și finanțare, stabilirea organelor de conducere și relațiile dintre regiuni și guvernul central! Pntru că ei nu vor simple regiuni, cu atât mai puțin „perimatele” concepte de regiuni economice! Vor „regiuni istorice” (prin care să hașureze țara în Banat, Oltenia, Dobrogea dar și… Partium), dar și „regiuni cu statut special” (recte, ținutul secuiesc), înființate pe anumite criterii ori, spun extremiștii, iar aici am ajuns din mult prea multă toleranță, „înființate pur și simplu”!

Or, cât mai răbdăm? UDMR-ul și al său „partener politic” de acum, CNS, vor autonomii-enclave (ținutul secuiesc), PPMT-ul vrea să ne desprindă un sfert din țară în Partium-ul pentru care militează fățiș! Ce dovezi ne mai trebuie că se pregătește dezmembrarea țării? Ori ne vom trezi doar când vor cere și țiganii „regatele” lor mârțoagă!

Este motivul pentru care, fără a aduce atingere libertății de exprimare, în legislație trebuie definite de urgență limitele unor astfel de proiecte „puse în dezbatere publică” și modul în care o organizație poate promova astfel de subiecte!

Și trebuie făcut acest lucru și pentru că sub acoperirea unor teme „puse în dezbatere publică” vom fi torpilați inclusiv cu provocările pe care Jobbik, dacă nu le va mai putea promova direct, le va insinua prin asemenea portavoci!

 

Autor Cezar A. Mihalache 27 Martie 2014, 09:31 Natiunea
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii