Gheorghe Zamfir are festival! Prima editie incepe in 21 aprilie.

De Redactia 18 Aprilie 2013, 12:16 Natiunea
În perioada 21-25 aprilie, Uniunea Muzicienilor Interpreţi din România, în parteneriat cu Asociaţia de Tineret “Ecou” şi “Centrul de Cultură Arcuş”, organizează prima ediţie a Festivalului Internaţional al Naiului „Gheorghe Zamfir”. Acesta se va desfăşura la Sfântu Gheorghe, Arcuş şi Braşov.

Evenimentul este inaugurat de un recital extraordinar de orgă şi nai, susţinut de Gheorghe Zamfir şi Christian Micşunescu, stabilit la München, la Biserica Romano-Catolică “Sf. Petru şi Pavel” din Braşov, duminică, 21 aprilie, începând cu ora 20.30.

Luni, 22 aprilie, începând cu ora 17.00, Galeriile Centrului de Cultură Arcuş din Covasna vor găzdui vernisajul Expoziţiei “Zamfir – 55 de ani în slujba naiului”. Peste 30 de discuri de aur şi platină, dovadă a numeroaselor milioane de albume vândute, vor fi expuse alături de o suită de tablouri ale pictorului Gheorghe Zamfir. De asemenea, o colecţie de naiuri de toate mărimile, create de Maestrul Zamfir, va putea fi vizitată pe durata întregii săptămâni.

Marţi, 23 aprilie, cu prilejul sărbătoririi Sfântului Gheorghe în calendarul ortodox, Centrul de Cultură Arcuş va fi gazda “Concertului Cameral Gheorghe Zamfir”. Alături de Maestrul Naiului vor evolua oboistul Adrian Petrescu, prim-oboist al Filarmonicii “George Enescu”, şi Cvartetul “Tiberius” de la Târgu Mureş.

Joi, 25 aprilie, pe scena Teatrului din Sfântu Gheorghe, publicul covăsnean va avea parte de un concert extraordinar Gheorghe Zamfir cu taraf. Evenimentul, care închide festivalul, va fi înregistrat şi transmis de către Televiziunea Română.


 

Autor Redactia 18 Aprilie 2013, 12:16 Natiunea
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate