Cu portocala în verdeata democrat populara (ne)miscatoare

De Cezar A. Mihalache 12 Septembrie 2011, 20:59 Natiunea
De la „Dreptate si Adevar” la „Smart and Right” e cale lunga. Si nu doar pentru agentiile de „rebrenduire”. Dar suna bine. Ba, arata si bine daca îl tusezi pe alta culoare. Adica, esti „smart” si înlaturi portocaliul mecanic al lui „Sa (nu) traiti bine!” care da fiori reci pe spatele tot mai dezgolit al românului si pui verdele-sparanghel. Nu conteaza ca e verdele ecologist ori cel al partenerilor de guvernare, doar se au ca fratii, unii fura verdele padurii, ceilalti padurea, nu conteaza ca nu e deloc „right” fata de alegatorii care te-au ales pentru iluzoriul „Sa traiti bine! 

E folositor. Si chiar daca „smart”-ul e adus de sale, de seamana de verde ce e cu broasca din gâtul aparent amnezicului curier de partid, nu e bai. Se pune o frunza deasupra, se dau copanele broscoiului din gâtul PDL-ului prin tigaia justitiei si e gata rebrenduit (politic) tot eschierul.

Asadar, important e sa fii „smart and right”! Chiar daca  nu întelege si tata mare de la tara. Care nici nu trebuie sa înteleaga. Ei, si lui nea Vasile le dai, daca pe ultimul îl prinzi când iese de la birt e si mai bine, caci, în loc sa-i bati obrazul, îl omenesti frateste, le dai, carevasazica, o punga. Verde. Nu oranj, ca se prinde treaba. Si le bagi câte ceva acolo, nu prea multe ca, daca esti „smart”, nu faci mare cheltuiala. (Chiar de nu e prea corect fata de ultima speranta a relansarii economice, consumul electoral, ca doar mita si spertul o sa mai struneasca consumul pe aici, dupa ultimele masuri bancare).

Poti sa le si scrii mesaje pe punga. Chiar asa: „Smart and right”. Nu în traducerea aproximativa, nu în argoul de dupa blocuri. Ca zice alegatorul ca îl iei peste picior. Si vorba aceea, poate se si întreaba: de fapt, când a fost „inteligent”? Când a numarat banii tot mai putini la pensie sau la salariu, dar a preferat sa faca pe pinguinul? Si când a fost „de dreapta”? Când oleaca mai târziu i-a darâmat apa casa dar agentul de mituire electorala nu i-a mai trecut pragul?

Asa, cu engleza de rebrenduire, împusti doi iepuri. Îi captezi si pe tineri, care o sa fie mândri de nivelul de competente anglolingvistice de la bac, chiar daca nu au luat bac-ul în asamblu, macar vor întelege îndemnurile noului capitalism politic, dar merge si la batrâni. Care o sa zica: „Uite nenicule, au venit americanii. Ca la Deveselul!”.

Bine, intrând în profunzimea noului slogan, pus înaintea partidului precum vitelul la poarta noua, de se uita si seniorii într-o parte, aidoma creatorului de brand, lingusitorul din poalele (electorale) lui „Traian cel mare”, nu poti sa nu te întrebi: Cine e „smart” si cine e „right”? Ca Olec-bolec premierul (care se împlineste de mândrie cât doi într-unul, dar nu acopera nici o juma de om la competente) nu este de nici un fel. Nici una, nici alta. Nici „smart”, ca, daca era, ramânea mândria satului la coasa si nu se baga sluga bastarda la Cotroceni, nici „de dreapta” dupa ce le-a facut românilor, inclusiv oamenilor de afaceri, în plina economie de p(a)ia?a.

Sau poate ca „smart” e partea ce va fi ramas dupa procesul de transhumanta, de marca si urologie ideologica, al oranjului mecanic al PDL-ului în verdeata democrat populara (ne)miscatoare. Cea care se vrea a resapa, nu neaparat cu succes pentru subiecti, oamenii presedintelui (dimpreuna cu presedintele oamenilor). Va resapa si rebrendui dând de o parte coaja de portocala mucegaita, azvârlind cât colo sâmburii pe post de neghina de coruptii si, eventual, storcându-i miezul sub mâna ferma a femeii de fier nevazuta dar închipuita de Traian Basescu. Si poate ca partii „right”, adica „de drapta”, îi va fi potrivita, prin clestii forcepsului constitutionalitatii, partea de „Dreptate” din jumatatea liberala a susotelilor patriciene de sub indolentele antonesciene.

 

Autor Cezar A. Mihalache 12 Septembrie 2011, 20:59 Natiunea
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate