Mănăstirea din staţiunea Lacu Sărat - Brăila in sarbatoare

De Frimu Ghinea 27 Iulie 2011, 23:31 Monitorul
Mănăstirea 'Sfântul Pantelimon' din staţiunea Lacu Sărat, Brăila, si-a sărbătorit hramul. Mănăstirea din Lacu Sărat este cea mai nouă din judeţul Brăila, începuturile sale fiind la 27 iulie 1996, când Înalt Preasfinţitul Casian, Arhiepiscop al Dunării de Jos, a sfinţit locul bisericii. La 27 iulie 1999 s-a sfinţit biserica mănăstirii şi s-a inaugurat şi corpul de chilii al mănăstirii.

Biserica mănăstirii este realizată din lemn, în stil maramureşean, cu o turlă-clopotniţă, care se ridică până la înălţimea de 24 metri. La interior, biserica este decorată cu icoane pictate. În custodia mănăstirii se află nouă icoane datând din secolul al XIX-lea. Aşezământul monahal a fost binecuvântat, de-a lungul timpului, prin aducerea sfintelor moaşte ale Sfinţilor Dasie şi Emilian de la Durostor, Nectarie de Eghina, Sofronie al Ierusalimului, iar de-a lungul vremii pe aici au trecut Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, patriarhul Teoctist, dar şi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel precum şi alte personalităţi ale vieţii religioase şi civile din ţară şi de peste hotare.

Mănăstirea este situată în staţiunea Lacu Sărat din imediata apropiere a municipiului Brăila, la 5 km SV, pe drumul naţional DN 21 Brăila - Slobozia.


 

Autor Frimu Ghinea 27 Iulie 2011, 23:31 Monitorul
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

decathlon.ro

Publicitate