Expozitie cu lucrări ale preşcolarilor la Gradinita Fantezia

De Redactia 16 Iulie 2011, 07:17 Monitorul
Vineri 15 iulie 2011, s-a organizat la sediul Grădiniţei Fantezia o Expoziţie de fotografie  cu lucrări ale preşcolarilor. Expoziţia a cuprins un număr de 21 de lucrări realizate de 7 copii. Copii au surprins aspecte din viaţa de zi cu zi care au avut pentru ei o anumită semnificaţie în momentul fotografierii.

Fiecare copil a prezentat publicului prezent fotografiile pe care le-au realizat şi au povestit cum au ales să fotografieze acele scene.Fotografiile expuse prezentau scene de la gradina zoologică (leul, păunul, cai), scene din gospodăria buncilor (porumbei, pisici, păsări de curte, câini), flori (floarea soarelui, floarea de bostan) copaci (copaci cu frunze, trunchiuri de copaci), maşini (în trafic sau de jucărie), locuri de joacă, scene de la mare (zmeu, umbrele de soare), scene şi fiinţe care formează lumea copiilor, care au un impact important în dezvoltarea lor.

Ca modalitate de lucru aplicată în cadrul acţiunii putem preciza că s-a folosit metoda specifică photo voice-ului, in care copii au fotografiat ceea ce îi impresiona pe ei. Copii au făcut în medie câte 15 fotografii şi în urma unei selecţii realizate de copii s-au ales trei fotografii, cele mai importante din punctul lor de vedere, care au făcut obiectul expoziţiei.

Fiecare fotografie expusă este însoţită de titlu şi de explicaţii date de autor sau de o poveste cu privire la momentul în care a făcut fotografia.Expoziţia de fotografie face parte din acţiunea “Fotografia micului fotograf – lumea care mă formează” din cadrul Proiectului “Cei şapte ani” de la
grădiniţă. Această acţiune urmăreşte atingerea mai multor obiective şi anume  : dezvoltarea unor abilităţi practice (de mânuire a aparatului de fotografiat), a unor abilităţi intelectuale – de a surprinde detalii, de a alege o imagine relevantă dintre altele, de a argumenta o alegere făcută, de
a transmite un mesaj; dezvoltarea abilităţilor sociale - de a se prezenta pe sine şi de a prezenta rezultatele activităţii sale; întărirea legăturii dintre părinte şi copil, dezvoltarea abilităţii de a lucra în echipă (în echipă cu părinţii, în echipă cu ceilalţi preşcolari, în echipă cu alte persoane).

Pentru a răsplăti efoturile copiilor dar şi pentru a stimula pasiunea pentru fotografie, fiecare participant cu lucrări de fotografie a primit diplomă de participare şi un album foto, oferite de Asociaţia pentru Promovarea Valorilor Sociale.

În cadrul proiectului s-a mai derulat anterior o acţiune care a constat în organizarea unei expoziţii de jucării, sub titlul “Pasiunea mea – marca mea de viitor adult” prin care s-a umărit  încurajarea copiilor să colecţioneze, să păstreze intactă colecţia şi chiar să se informeze, precum şi dobândirea abilităţilor de prezentare a colecţiei sale (expunere verbală, controlul emoţiei). La expoziţie au participat 12 copii şi colecţiile lor au cuprins jucării şi obiecte precum: maşini, semne de circulatie, materiale geografice, păpuşi, maşini de poliţie,autobuze, minerale. Toate aceste colecţii arată interesul copilului faţă de un domeniu sau altul, “descoperind” astfel adultul de mâine.

Proiectul „Cei şapte ani” de la grădiniţă  va continua cu o ultimă acţiune, Grădiniţa mea, Fantezia! – las în urma mea ceva, prin care copii de la gădiniţă îndrumaţi de educatoare şi de către voluntari de la Asociaţia pentru Promovarea Valorilor Sociale vor realiza un colaj. Copii vor decupa, vor lipi
pe carton, vor adăuga desene sau lucrări ale lor. Lucrarea va fi expusă pe holul gradiniţei.

Proiectul este finanţat de Asociaţia pentru Promovarea Valorilor Sociale, din fonduri proprii (constituite din direcţionarea a 2% din impozitul pe salarii de către susţinătorii ai asociaţiei) şi se desfăşoară în colaborarea cu Grădiniţa Fantezia.

 

Autor Redactia 16 Iulie 2011, 07:17 Monitorul
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate