Cum a fost la Boboteazã in Brăila

De Alexandrina Iordache 06 Ianuarie 2011, 21:26 Monitorul
Câteva mii de brãileni au luat parte de Boboteazã la slujba de sfinţire a apei, eveniment ce a avut loc pe faleza Dunãrii. Intr-o atmosferã de poveste, înveselitã pentru câteva momente de razele soarelui, un sobor de preoţi a ţinut slujba de sfinţire a apei. Pe lânga slujbã s-a desfãşurat şi procesiunea de aruncare a Crucii în apele Dunârii. Fiind foarte multã lume n-am putut sa vãd şi momentul cãnd cãţiva tineri s-au aruncat în apa Dunãrii pentru a prinde Crucea.
   
Pe lãngã slujbã şi atmosfera hibernalã, parcã desprinsã din poveste, m-a impresionat organizarea acestui eveniment plin de o încãrcãturã spiritualã deosebitã. Totul s-a desfãşurat într-o ordine desãvârşitã, fãrã incidente, îmbrânceli sau cuvinte urâte. Am stat la coadã peste o orã şi jumãtate şi n-am auzit vociferãri dacã cineva mai grãbit intra în faţã sau persoane de pe margine le rugau pe cele de la rãnd sâ le ia şi lor o sticlã cu apã sfinţitã.
   
Poate ca acest lucru, normal de altfel, nu m-ar fi determinat sã scriu aceste rânduri dacã nu aş fi vãzut la televizor cum, în alte localitãţi, oamenii se îmbrãnceau pentru o sticlã de apã sfinţitã. Felicit brãilenii  pentru cã au dat dovadã de un spirit civic deosebit, au fost buni şi pãtrunşi de spiritul sãrbãtorii la a cãrei slujbã participau.
   
In final  trebuie sã remarc un lucru: jandarmii au fost la înãlţime. Au ştiut sã fie fermi, dar calzi şi înţelegãtori în acelaşi timp, diplomaţi şi cu zãmbetul pe buze. Am  participat şi la alte evenimente culturale organizate pe faleza Dunãrii ocazie cu care am remarcat comportamentul ireproşabil al jandarmilor.  Felicit jandarmii brãileni.


 

Autor Alexandrina Iordache 06 Ianuarie 2011, 21:26 Monitorul
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii