Camelia Potec va deveni un brand în turism - crede Elena Udrea

De AGERPRES 11 Septembrie 2011, 19:36 Monitorul
Camelia Potec va deveni un brand în turism, aşa cum este un brand în sport, a declarat, sâmbătă, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, la inaugurarea hotelului plutitor al campioanei olimpice la nataţie.

''Camelia Potec este un brand românesc, un nume care înseamnă succesul şi performanţa din România. Sunt sigură că va face performanţă în turism, aşa cum a făcut în sport. Cu ambiţia, dăruirea şi fermitatea care o caracterizează, sunt convinsă că acesta este doar începutul activităţii Cameliei Potec în pasul al doilea pe care îl face în viaţă şi anume acela de a intra în economia privată. Mă bucur, o dată în plus, că este vorba despre o femeie, o femeie de succes, o româncă ce a reuşit până acum să aducă faimă României cu activitatea sportivă şi sunt convinsă că va aduce faimă şi turismului'', a declarat Udrea.

Prezentă la inaugurarea hotelului plutitor care îi poartă numele, Camelia Potec a declarat că turismul reprezintă a doua sa dragoste după înot şi că, după ce îşi va încheia cariera sportivă, imediat după Jocurile Olimpice din 2012, se va dedica acestui domeniu, care o fascinează încă din copilărie. ''Am ştiut mereu ce voi face după ce termin cu sportul de performanţă şi anume să intru în lumea turismului. De la vârsta de 9 ani nu fac altceva decât să călătoresc şi am spus că, dacă mă las de sportul de performanţă, îmi va fi foarte greu, dar să nu mai călătoresc îmi va fi şi mai greu. Am spus că aceasta este meseria pe care mi-o doresc şi o voi face. De la 18 ani am ştiut ce facultate să urmez. Sper să realizez lucruri mari în turism şi să ridic turismul în România, aşa cum am făcut şi cu sportul'', a spus Camelia Potec.

Multipla medaliată la nataţie a mărturisit că ideea construirii unui hotel plutitor a apărut ca ''o normalitate'', în condiţiile în care atât tatăl său, cât şi mama sa au lucrat în domeniul naval şi ''de mică a fost obişnuită cu vapoarele, pe Dunăre, pe mare şi, de aici şi până la a-şi construi propriul vapor, a fost un singur pas''. Camelia Potec a caracterizat inaugurarea hotelului de la Brăila ca ''un mic pas către ceea ce va fi viaţa sa după lumea sportului'' şi a rugat-o pe Elena Udrea să o ajute cu sfaturi în turism, pentru a putea face performanţă şi în acest domeniu.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului i-a răspuns că o va ajuta oricând va avea nevoie de sprijin atât în dezvoltarea acestei activităţi, cât şi în promovarea ei. ''Ştiu că are un sprijin şi în tatăl dânsei, domnul Potec, şi e firesc să fie aşa. Este o afacere de familie şi cred că ea va creşte şi va produce repede, pentru că acesta este scopul unei afaceri să producă, iar banii să poată să fie reinvestiţi, în aşa fel încât de la un hotel plutitor să ajungeţi la mai multe şi apoi, de ce nu, hoteluri pe uscat şi tot ce înseamnă o afacere mare în turism'', a spus Udrea.

Tatăl campioanei, Grigore Potec, care este consilier municipal, iar de profesie inginer navalist, este cel care a supravegheat lucrările pe parcursul celor doi ani cât a durat construcţia navei. ''Eu am fost cel cu ideile în acest proiect. Este extraordinar de greu să lucrezi pe spaţii mici. Cred că l-am făcut şi l-am stricat de zece ori, până a ieşit aşa cum este astăzi. Este primul proiect de acest gen din România. A fost introdus în circuitul turistic şi va face croaziere în Insula Mică a Brăilei, unde Camelia deţine şi un teren destul de mare, aproape 2.000 de metri pătraţi'', a spus Grigore Potec.

Elena Udrea a mărturisit că s-a mirat iniţial când a auzit de decizia Cameliei Potec de a intra în turism, dar apoi a fost o reală bucurie şi satisfacţie să constate că multipla medaliată la înot se va dedica acestui domeniu. ''Este primul hotel plutitor care se construieşte şi cu bani europeni. Iată ce lucruri minunate se pot face cu fonduri europene. Eu am mers în 2009, într-o croazieră pe Dunăre, cu scopul de a promova această formă de turism, cu un ponton plutitor austriac. Categoric, hotelul plutitor Camelia face faţă oricărui fel de concurenţă şi sunt convinsă că îşi merită cele trei stele pe care le are şi că va fi o reală concurenţă pentru cei care vin din Austria sau Germania pe Dunăre, făcând turism de croazieră'', a mai spus Udrea.

Hotelul plutitor ''Camelia'', catalogat la trei stele, a fost realizat în cadrul Programului Agricol pentru Dezvoltare Rurală, valoare proiectului fiind de 373.494 euro. Hotelul are zece camere cu pat dublu, dotate cu televizor, internet, aer condiţionat, telefon şi room service, iar restaurantul hotelului are o capacitate de 60 de locuri, aici putându-se organiza evenimente festive, petreceri private şi mese de afaceri.

Acesta este construit în mare parte din geamuri, pentru ca turiştii să aibă o vizibilitate cât mai mare în momentul când se vor afla în mijlocul naturii. El a fost introdus deja în circuitul turistic, fiind prima amenajare turistică ce organizează croaziere în Insula Mică a Brăilei, considerată o a doua deltă a Dunării.

 

Autor AGERPRES 11 Septembrie 2011, 19:36 Monitorul
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

libris.ro

 

 

Publicitate