Angajaţii GSK România au pus zâmbete pe feţele copiilor din Şcoala Anton Pann, din Brăila

De Redactia 14 Iulie 2011, 23:11 Monitorul
Angajaţii GlaxoSmithKline (GSK) România şi ai GlaxoSmithKline Consumer Healthcare din Brăila au participat, în perioada 27 iunie – 8 iulie, la  “Orange Day”, eveniment anual dedicat voluntariatului, cu ocazia căruia reprezentanţii companiei se implică în sprijinirea comunităţilor locale care au nevoie de ajutor.

În colaborare cu Salvaţi Copiii România, echipa de voluntari ai GSK au la Şcoala cu clasele I-VIII “Anton Pann” din Brăila, unde copiii din medii defavorizate participă la activităţi educaţionale menite să-i ajute la şcoală. Voluntarii le-au povestit celor mici despre importanţa unei igiene corecte şi i-au implicat pe aceştia în jocuri educaţionale prin care au învăţat despre periajul corect al dinţilor şi despre alte obiceiuri sănătoase. Apoi, copiii s-au bucurat de activităţi recreative, realizând desene pe astfalt, s-au întâlnit cu Spartacus şi s-au lăsat pictaţi pe faţă pentru a semăna cât mai bine cu personajele de film preferate.

În total, angajaţii GSK s-au implicat în acţiuni de voluntariat în 23 de centre educaţionale şi gradiniţe din ţară, ajutând astfel aproape 400 de copii. Acţiunile desfăşurate de angajaţii GSK fac parte din preocuparea constantă a companiei farmaceutice pentru sănătatea mamei şi a copiilor, dar şi pentru a aduce beneficii reale comunităţilor din România care au nevoie de ajutor.

“Copiii din centrele noastre din toată ţara au fost foarte receptivi la activităţile derulate. Ei sunt întotdeauna dornici să înveţe lucruri noi, să fie expuşi unor experienţe noi şi să fie ajutaţi astfel încât să poată face faţă cu bine activităţilor şcolare. Cu mult suflet, voluntarii au reuşit să-i atragă pe copii în activităţi educaţionale diverse, dar să-i şi recreeze, mergând cu ei în locuri în care, în general, aceşti copii nu ajung. Filmul sau teatrul nu reprezintă ceva ce copiii din mediile defavorizate să întâlnească foarte des şi a fost o surpriză foarte plăcută pentru ei această experienţă”, a declarat Liliana Bibac, coordonatorul evenimentului din partea Salvaţi Copiii România.Voluntarii GSK au participat la astfel de acţiuni în cadrul grădiniţelor estivale sau ale centrelor educaţionale Salvaţi Copiii România din Bucureşti, Bacău, Brăila, Buzău, Braşov, Cluj Napoca, Craiova, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Piatra Neamţ, Piteşti, Slatina, Ploieşti, Sibiu, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara, precum şi alături de United Way România, în Cluj Napoca şi Bucureşti.
Angajaţii GSK au reuşit să  aducă multă fericire pe chipurile unor copii care de prea multe ori nu se pot bucura de copilărie din cauza grijilor zilnice şi situaţiei materiale precare cu care se confruntă ei şi familiile lor.

“Este al treilea an consecutiv în care participăm la acţiuni de voluntariat în cadrul Orange Day, o zi plătită de companie, în întreaga lume şi inclusiv în România, în care angajaţii GSK se dedică voluntariatului. Ne-am implicat din tot sufletul în proiectele desfăşurate în Bucureşti şi în 17 localităţi din ţară şi suntem fericiţi că am reuşit să aducem zâmbete pe feţele a aproape 400 de copii, alături de partenerii noştri, Salvaţi Copiii România şi United Way România, cu atât mai mult cu cât una dintre preocupările principale ale GSK în România vizează sănătatea mamei şi a copilului”, a spus Andreia Cucu, PR&Comunication Manager GSK România.

 

Autor Redactia 14 Iulie 2011, 23:11 Monitorul
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii