De azi începe prohibiția la pește

De Frimu Ghinea 09 Aprilie 2024, 16:18 Monitorul

De azi începe prohibiția la pește

Autoritățile au decis instituirea unei interdicții complete asupra pescuitului în scop comercial, recreativ, sportiv și familial în habitatele piscicole naturale, începând cu data de 9 aprilie 2024 și până pe 7 iunie 2024, inclusiv, pe o perioadă de 60 de zile.

În conformitate cu decizia oficială, orice formă de pescuit recreativ sau sportiv în această perioadă este considerată contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 600 și 1.000 de lei, precum și cu reținerea și suspendarea permisului sau autorizației de pescuit pe o perioadă de 90 de zile.

De asemenea, pescuitul în scop comercial în timpul perioadei de prohibiție este considerat infracțiune și se sancționează cu amendă și interdicția dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și trei ani.

Pentru detalii suplimentare referitoare la această măsură, cetățenii sunt îndrumați să consulte Ordinul nr. 561/2023/11/2024 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2024.

 

Autor Frimu Ghinea 09 Aprilie 2024, 16:18 Monitorul
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii