Trupa Voltaj, cu piesa "De la capăt", va reprezenta România la Eurovision 2015

De A.Frangu 09 Martie 2015, 10:12 Magazin

VoltajDuminica, 8 martie 2015, începând cu ora 20,30, în Sala Polivalenta din Craiova a avut loc spectacolul-concurs în urma caruia a fost desemnata piesa care va reprezenta România la Eurovision 2015.

Juriul si telespectatorii au fost cei al caror vot a contat în desemnarea piesei câstigatoare. Piesa câstigatoare a fost aleasa din 12 piese intrate în concurs si anume:

"De la capăt" - Voltaj
"Dragoste în lanțuri" - Băieții
"Save Us" - Tudor Turcu
"Chica latina" - Aurelian Temișan feat. Alexa
"My Light" - Rodica Aculova
"Love Won't Run Away" - Blue Noise
"Still Alive" - Ovidiu Anton
"Superman" - Lara Lee
"Secret Place" - Super Trooper
"A Million Stars" - Luminița Anghel
"Nowhere" - Cristina Vasiu
"We Were in Love" - CEJ

Cel mai mare numar de puncte, 24, a primit piesa "De la capăt" a trupei Voltaj si a fost declarata câstigatoare a finalei nationale Eurovision. Cu aceasta piesa va fi reprezentata România la Eurovision 2015 care se desfasoara la Viena pe 23 mai 2015 daca va trece de semifinala din 19 mai.

Locul al doilea a fost ocupat de Luminiţa Anghel cu piesa "A Million Stars", cu 18 puncte, iar pe poziţia a treia, cu 15 puncte, s-a clasat Ovidiu Anton cu piesa "Still Alive".

Juriul selectiei nationale Eurovision a fost format din: Mihai Pocorschi, Ovi, Bogdan Honciuc, Anca Lupeș, Viorel Gavrilă, vicepreședintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, președintele juriului.

Ruslana, câștigătoarea competiției Eurovision 2004, care a sustinut un recital, a creat un moment emotionant în finalul acestuia cu o piesă dedicata țării sale,  moment la care spectatorii, în picioare, au participat cu luminile telefoanelor mobile aprinse.

 

Autor A.Frangu 09 Martie 2015, 10:12 Magazin
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii