Muzeul de Artă Florean: Tabăra de Sculptură 2014, ediția a XVI-a

De Alexandrina Iordache 22 Iulie 2014, 15:16 Magazin
In Parcul de Sculptura al Muzeului de Arta Florean din Padurea Cernesti, judetul Maramures, la circa 31 kilometri de Baia Mare, s-a organizat a XVI-a editie a Taberei de Sculptura. Evenimentul, la care au fost invitati artistii Marius Purice si Cristian Răduță, a avut loc în perioada 27 iunie - 19 iulie 2014 si s-a încheiat cu vernisajul organizat sâmbata, 19 iulie 2014, în ”Poiana la Nuci”.

Detalii în comunicatul de presa de mai jos:

Cea de-a XVI–a ediție a Taberei de Sculptură organizată de Muzeul de Artă Florean s-a încheiat cu vernisajul de sâmbătă, 19 iulie 2014. Evenimentul a avut loc în „Poiana la Nuci” a Parcului de Sculptură al Muzeului de Artă Florean (com. Cernești, jud. Maramureș).

Marius Purice și Cristian Răduță, artiștii invitați în Tabăra de Sculptură 2014, au realizat proiectul colaborativ „Altoi” (material: andezit). Sculptura este o intersecție de drumuri ce exprimă urme ale realității, sugestii ale drumurilor artistice și dialogul dintre două persoane care creează un obiect artistic împreună. Prin intermediul acestei lucrări, sculptorii au propus abordarea taberei printr-un subiect recurent artei contemporane universale – colaborarea.

Vernisajul de sâmbătă este un nou exemplu pentru intervențiile expoziționale cross-media propuse de Muzeul de Artă Florean. Pe lângă prezentarea sculpturii „Altoi” (Marius Purice, Cristian Răduță), în cadrul vernisajului a avut loc performance-ul „If a summer breeze just brushed your cheek, Know it’s ME” (concept: Andrei Dinu; performeri: Mădălina Mare și George Pop) cu muzica live a trupei jazz Step to Heaven (Mădălina Costin, voce; Petru Damșa, clape; Marius Lenghel, vioară; Zoli Szabo, chitară). Performance-ul a mizat pe relația dintre public, artist și opera de artă, motiv pentru care momentul final a fost aducerea publicului în jurul sculpturii „Altoi”.

Muzeul de Artă Florean mulțumește publicului pentru prezență, precum și partenrilor acestui eveniment!

 

Autor Alexandrina Iordache 22 Iulie 2014, 15:16 Magazin
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii