Regal cameral la Castelul Peles

De Redactia 18 Septembrie 2014, 10:43 Magazin
La Castelul Peles continua a IV-a editie a  Stagiunii ”Sunetul muzicii”, eveniment organizat de ExcesMusic si Muzeul National Peles. Sâmbata 27 septembrie 2014, de la ora 16, la Sinaia, în sala de concerte a castelului Peles, va evolua un ansamblu cameral românesc de mare valoare - Duo Atris.

Violonista Raluca Stratulat si pianista Adriana Toacsen, va propun un program cameral deosebit, de o mare diversitate stilistica. Calatoria va porni din barocul francez reprezentat de Jean Marie Leclair, de la a carui trecere în eternitate se împlinesc 250 de ani, va continua cu o creatie a romanticului austriac Franz Schubert, iar din program nu va lipsi o creatie timpurie a lui George Enescu, creator cu o afinitate speciala pentru acest loc de o frumusete aparte - Castelul Peles.

Duo Atris, în anul 2003 a obtinut primul premiu - locul al 2 lea la concursul Mozart de la Cluj. Au urmat alte competitii, alte distinctii, la concursul Beethoven de la Bucuresti, la concursul international de la Salonic - Grecia, la concursul de interpretare din cadrul festivalului muzicii maghiare, organizat de Centrul Cultural Ungar. Au participat la mai multe editii ale curlsurilor de vara ICon Arts, unde au studiat cu Ladislau Csendes. Pâna în prezent au sustinut recitaluri la Bucuresti, Cluj, Satu Mare, Ploiesti, Târgoviste, Pitesti, dar si în Belgia si Statele Unite ale Americii.

Accesul se face pe baza de invitatie, care poate fi obtinuta completând un formular pe site-ul http://peles.ro/concert-sunetul-muzicii-regal-cameral/

Programul complet al stagiunii pe: http://stagiuneasunetulmuzicii.wordpress.com

Parteneri: Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din România prin Programul ”Oportunitati la tine acasa”, Radio Romania Cultural, Asociatia Cultural - Sportiva Pro Valores.

Parteneri media: Observator cultural, Port.ro, onlinegallery.ro, muzicabuna.ro.

 

Autor Redactia 18 Septembrie 2014, 10:43 Magazin
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate